Revoltă în rândul primarilor din vechiul PNL! Amenință că nu vor susține candidații la parlamentare!
BOTOSANI

Revoltă în rândul primarilor din vechiul PNL! Amenință că nu vor susține candidații la parlamentare!
Rezultatul votului de sâmbătă al membrilor Consiliului de Coordonare al PNL Botoşani, prin care s-a stabilit ierarhia pe liste a candidaților pentru alegerile parlamentare, a generat un val de nemulțumire și revoltă în rândul mai multor primari liberali din vechea gardă PNL.

Aceștia amenință că nu se vor implica în campania electorală și nu vor susține candidații, după ce un singur liberal din vechiul PNL, respectiv deputatul Costel Șoptică, se regăsește prime primii patru candidați cu șanse de a obține un mandat de deputat sau senator.

Celelalte trei locuri sunt ocupate de membri ai fostului PDL sau de la Forța Civică, respectiv Cristian Achiței, Cristian Roman și Mirela Saucă.

Primarii liberali susțin că ar fi fost echitabil ca pe locurile eligibile să fie doi la doi, adică doi candidați din vechiul PNL și doi din vechiul PDL.

 "Eu am fost unul dintre cei care au susținut acest principiu de doi cu doi. La timpul respectiv nu am fost ascultat dar m-am supus regulilor care s-au stabilit conform statutului. Este și din partea mea o frustrare, dar trebuie să o depășim. Am auzit că sunt mai mulți colegi primari nemulțumiți de rezultatul votului de duminică. Probabil că lucrurile se vor tranșa, la nivel central. Eu atâta timp cât erau doi și doi cred că s-ar fi făcut o mobilizare mult mai bună și spuneam că oamenii ar fi fost mult mai motivați. Acum nu știu cum o să fie. La noi până acum s-a militat pe ideea de solidaritate și acum când am avut ocazia să arătăm nu au stat așa lucrurile. Votul este cel mai democratic exercițiu dar probabil că cooperativa unor candidați a funcționat mai bine, zic eu. Cred că trebuia să fie o anumită reciprocitate între cei trei candidați și nu a mai avut loc să pătrundă altcineva. O să mai treacă cinci ani de zile și atunci vom discuta de o fuziune adevărată și un partid solid. Este o frustrare și din partea mea", a declarat Dan Oloeriu, primarul orașului Flămânzi.

"Cred că era mai echitabil doi la doi. Mă gândesc și la varianta de a nu susține candidații în forma actuală a listei. Mie mi s-a părut că am stat jumătate de zi, am votat, dar a ieșit tot cine trebuie, probabil așa e noua democrație în partid. Am mers 500 de oameni, am votat, dar a ieșit cine trebuia. Acum e noua democrație. Nu știu cum s-au susținut de a ieșit cine trebuie pentru grupul care a tras mai mult. Nu voi susține, mi se părea mai echitabil să fie și din vechiul PNL, doi și doi", a spus și Alexandru Răileanu, primarul comunei Prăjeni.

Primarii din vechiul PNL speră că lucrurile se vor tranşa la nivel central de către liderii partidului.

"Noi am avut până acum patru parlamentari și mi se părea normal să fie doi la doi. Noi care suntem din vechea gardă suntem liberali, aveam voie să mai și gândim și să alegem, dar alții merg ca turma. Vom discuta între noi și vom vedea ce vom face, nu ni se pare corect să nu fim reprezentați. Și eu mă simt frustrat, am câțiva ani de când muncesc în partidul acesta. E posibil ca vocea noastră să se audă și mai sus, mi se pare normal să ne asculte și pe noi la nivel central. Oamenii se simt nereprezentați", spune Costel Romanescu, primarul comunei Păltiniș.

Costel Şoptică, candidatul care a întrunit cele mai multe voturi, a optat pentru Senat, în timp ce următorii trei, Cristian Achiței, Constantin Roman și Mirela Saucă, au mers la Camera Deputaţilor. Al cincilea pe listă este Viorel Grigoraș, care a ales locul doi la Senat, urmat de Verginel Gireadă, căruia îi revine poziția a patra la Camera Deputaților. Gireadă nu știe însă dacă va mai candida.

Citește și Vot cu SURPRIZE la PNL, pentru Parlament! Clasamentul candidaților! 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A intrat cu BMW-ul într-un stâlp din cauza vitezei! FOTO

astăzi, 11:58
4503

Șoferul, în vârstă de 21 de ani, din Brehuiești, se deplasa la volanul unui BMW către oraș, iar după sensul giratoriu de la Dedeman, într-o curbă, pe fondul neadaptării vitez...

Razii ale polițiștilor botoșăneni finalizate cu zeci de amenzi!

astăzi, 11:36
482

Poliţiştii dărăbăneni au organizat şi desfăşurat, în perioada 21-22 septembrie, acțiuni punctuale pe raza orașului și a comunelor limitrofe, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ...

Tânăr fără permis, tras pe dreapta de polițiști pe un drum din județ!

astăzi, 11:20
1107

La data de 23 septembrie, ora 21:45, poliţişti au oprit în trafic, pe drumul naţional D.N. 29 D, pe raza localității Silișcani, comuna Gorbănești, un autoturism condus de C.A. de 19...