Reviste şcolare de la Colegiul Naţional “A.T. Laurian” premiate cu locul I la un Festival concurs internaţional

Reviste şcolare de la Colegiul Naţional “A.T. Laurian” premiate cu locul I la un Festival concurs internaţional
Publicația SCIENCE ATL a Colegiului Naţional “A.T. Laurian" , înregistrată cu ISSN şi ajunsă la nr. 2-3 a fost premiată cu locul I în cadrul Festivalului internaţional - concurs de filme, fotografii și reviste școlare Anelisse ediţia a II-a din 2015, organizat de Asociaţia Cultural - Ştiinţifică Vasile Pogor din Iaşi, Facultatea de Arte Vizuale si Design de la Universitatea George Enescu şi Facultatea de Limbi Moderne de la Universitatea  de stat din Moldova.

Având specific interdisciplinar, revista de ştiinţe  SCIENCE ATL înglobează diversitatea acestora, de la fizică și chimie, la biologie și geografie. Coordonată de prof. drd. Teodora  Estera Ursulică şi prof. Delia Raissa Forţu, dar şi de un colectiv de elevi: Maria Iacob, Camelia Sorohan, Oana Tanasă, Mădălina Marandiuc, Ioana Macovei, Gabriela Alecsa, revista evidenţiază prin conţinutul său  faptul că aportul la cultura generală a fiecărei discipline nu se exprimă prin ceea ce este specific, ci prin ceea ce are comun, generalizator, transferabil, de la un domeniu la altul.

A doua publicaţie a Colegiului Naţional “A.T. Laurian" premaită tot cu locul I  este SPORT ATLAS ajunsă la nr.22-23. Aceasta a fost realizată sub coordonarea prof. Elena Alecsa şi a colectivului redacţional format din elevii: Chițanu Ștefan – Petru, Aramă Emanuel – Adrian, Ciobanu Șerban –Constantin, Drețcanu Raluca - Ioana , Vițel Elena – Cosmina.

La realizarea revistei au contribuit si profesorii: Marinela Acsinte, Talida Grunzac, Sorin Nistorică, Ştefan Horodinca, Alina Cuciureanu, Ciprian Apetrei, Silvia Diaconu, inspector sport Ana Ţepes şi laborant Dan Manoilă. Revista are ca scop informarea sportiva, cititorii aflând despre sporturi individuale şi de echipă practicate în şcoală, dar şi despre rezultatele celor care practică aceste sporturi.

În cadrul acestui festival la secţiunea: Filme, fotografii, teatru și ppt-uri au fost premiaţi şi elevii: Oana Tanasă din clasa a XI-a F - locul I cu filmul: Potenţialul turistic al edificiilor religioase din judeţul Botoşani; Mălina Carp din clasa a XI-a F- locul III cu filmul: Spaţiile verzi din municipiul Botoşani şi Cătălin Hojbotă din clasa a XI-a D- locul I cu PPT-ul: De ce trebuie să preţuim apa?, aceştia fiind coordonaţi de prof. Teodora Estera Ursulică.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
471

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
63

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
80

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...