Retinuti de procurorii botosaneni pentru consum si trafic de droguri!

Retinuti de procurorii botosaneni pentru consum si trafic de droguri!
Încă doi tineri au fost reţinuti astăzi, in vederea arestării preventive, pentru consum de droguri, dar şi pentru oferire de droguri de risc. La domiciul unuia dintre ei poliţiştii au găsit ieri macetă folosită la tăierea plantelor de cannabis, o narghilea pentru consumul de droguri şi cantitatea de 452 grame cannabis.

În perioada august - septembrie 2009, procurorii Biroului Teritorial Botoşani din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani au efectuat cercetări, privind pe D.B.A., de 24 de ani, din municipiul Botoşani, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de procurare şi punere în vânzare de droguri de risc, fără drept şi deţinere fără drept de droguri de risc pentru consum propriu, respectiv de oferire de droguri de risc, fără drept, despre care existau date şi indicii că are preocupări pe linia traficului şi consumului ilicit de droguri şi faţă de care instanţa de judecată a luat măsura arestării preventive pe o perioadă de 29 de zile.

Din cercetările efectuate în această cauză a rezultat că în activitatea infracţională desfăşurată de D.B.A. sunt implicaţi şi numiţii B.A.S., de 20 de ani, şi A.A., de 25 de ani, ambii din municipiul Botoşani, aceştia furnizându-i primului droguri de risc, fără drept.

La locuinţele celor sus-menţionaţi au fost efectuate la data de 08.09.2009 percheziţii domiciliare şi asupra autovehiculului deţinut de una din persoanele implicate, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor: mai multe bunuri de interes în cauză, respectiv o macetă folosită la tăierea plantelor de cannabis, o narghilea pentru consumul de droguri şi cantitatea de 452 grame cannabis ce a fost înaintată pentru a fi expertizată de către specialişti din cadrul Laboratorului de Analize şi Profil al Drogurilor al B.C.C.O. Iaşi.

Faţă de numiţii B.A.S. şi A.A., procurorul de caz din cadrul Biroului Teritorial Botoşani al D.I.I.C.O.T. a luat la data de 08.09.2009 măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore, urmând ca aceştia să fie prezentaţi astăzi Tribunalului Botoşani cu propunerea de arestare preventivă.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
451

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
58

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
76

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...