Restrictii de viteza impuse dupa producerea tragicului accident de duminica noaptea!

Restrictii de viteza impuse dupa producerea tragicului accident de duminica noaptea!
Tragicul accident inregistrat in noaptea de duminica spre luni in zona Lebada a adus si primele masuri. Reprezentantii Serviciului Politiei Rutiere (SPR) si primarul municipiul Botosani au cazut de acord ca pe acel tronson de drum sa fie instituita o restrictie de viteza. Astfel, viteza maxima admisa urmeaza sa fie redusa de la 80 de kilometri pe ora, cat este in prezent, la 60 de kilometri pe ora. In plus, va fi analizata oportunitatea montarii unor balize care sa desparta cele doua sensuri de mers.

"Cred ca ar fi nevoie de un set mai amplu de masuri. In primul rand cred ca legea ar trebui sa pedepseasca mult mai drastic soferii care gresesc. In al doilea rand, cred ca cei implicati in accidente mortale din vina lor ar trebui sa-si piarda definitiv dreptul de a mai conduce. Pe de alta parte, ar trebui sa se faca din nou educatie pentru ca nu este normal ca in aceste timpuri noi sa schimbam drumuri sau reguli de circulatie din cauza unor soferi inconstienti care nu iau in seama nici cea mai elementara norma rutiera", a declarat comisarul sef Dumitru Zmau pentru Monitorul de Botosani.

Cei patru supravietuitori ai cumplitului accident din noaptea de duminica spre luni de la Lebada sunt in continuare internati in spital, doi dintre ei urmand a fi supusi unor interventii ortopedice cel mai probabil astazi dimineata.

Cei patru tineri au ajuns in stare grava la Spitalul Judetean, dupa ce Fordul cu care mergeau la Vorona a ajuns pe contrasens si s-a izbit violent intr-o autoutilitara Volkswagen care urca spre municipiul Botosani. In urma coliziunii inregistrate in zona Lebada, soferii celor doua masini, Dragos Ciurariu, de 26 de ani si Vasile Gavrilas, de 39 de ani, au decedat pe loc. Potrivit politistilor, acul vitezometrului de la autoturismul Ford condus de Dragos Ciurariu s-a oprit in dreptul vitezei de 230 de kilometri pe ora.
 

Monitorul de Botosani

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
372

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
188

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
136

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...