Repetitie pentru bacalaureatul 2010: 20 ianuarie, simulare pentru evaluarea competentelor digitale

Repetitie pentru bacalaureatul 2010: 20 ianuarie, simulare pentru evaluarea competentelor digitale

ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani

Pe 20 ianuarie are loc simularea bacalaureatului pentru evaluarea competentelor digitale. Potrivit informatiilor furnizate de Ada Macovei, inspector general ISJ Botosani, simularea probei de evaluare a competentelor digitale se va desfasura prin parcurgerea anumitor etape, incepand pe 20 ianuarie, cand secretarul comisiei va prelua subiectul la ora 11.00 si il va multiplica.

La ora 12.30, elevii intra in sali, se aseaza la calculatoare, iar asistentii fac un scurt instructaj elevilor. La ora 13.00 comisia distribuie subiectele, fiecare elev primind subiectul tiparit, cu foaie tipizata pentru completarea raspunsurilor.

"Accesul la retea va fi permis in primele 30 de minute, timp in care elevii pot rezolva subiectele, dupa rezovarea sarcinilor prevazute in subiecte, elevii predau asistentilor foaia tipizata in care au notat raspunsurile la intrebari", a declarat Ada Macovei, inspector general al ISJ.

Dupa aceasta simulare, proba de evaluarea competentelor digitale se va desfasura intre 19-29 aprilie 2010, elevii obtinand la sfarsit un certificat cu una dintre mentiunile "utilizator mediu", "avansat" sau "experimentat".

Ministerul Educatiei a mentionat, de asemenea, ca elevii care detin deja un certificat de competente nu vor mai da probele de limba straina sau de competente digitale, ci trebuie doar sa depuna la secretariatul scolii unde vor da examenul de Bacalaureat 2010 o cerere si o copie legalizata a certificatului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
164

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
36

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
281

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...