Reguli de sănătate, aplică-le acum!

Reguli de sănătate, aplică-le acum!
Fii la zi cu tot ce e nou, nu doar în tratarea anumitor afecţiuni, ci şi în prevenirea acestora. Câte dintre regulile de mai jos îţi sunt cunoscute?
 
ORGANISMUL ÎŢI VORBEŞTE – ASCULTĂ-L!
 
În ciuda faptului ca cercetarile au evoluat, statisticile arată că diagnosticul de cancer (în special plamâni, intestin şi ovarian) este dat tot în stadii finale, tocmai pentru că foarte puţine persoane iau în serios simptomele care apar.
 
Este foarte important să ascultăm mesajele pe care organismul ni le transmite şi să luăm legătura cu un medic care să ne ajute să le descifram.
 
Spre exemplu, în cazul cancerului ovarian, statisticile arată ca simptomele apar în primele stadii ale bolii, dar sunt cel mai adesea confundate cu sindromul colonului iritabil.
 
Însă, spre deosebire de acesta, simptomele cancerului ovarian (dureri de stomac, balonare sau creşterea în dimensiuni a stomacului, senzaţia că trebuie să urinezi mult mai des) sunt frecvente şi persistente, adică nu au tendinţa să apară şi să dispară.
 
Nu hotărât băuturii!

 
În Marea Britanie, consumul de alcool este subestimat cu 40%, conform unui studiu recent.
 
În ciuda tuturor indicaţiilor primite de la medici sau prin intermediul mass media, legate de consumul moderat de alcool, se pare că cel mai practic mod de a îndeparta problemele induse de alcool e să reduci cantitatea de alcool.
 
Stabileşte-ţi, pur şi simplu, trei zile în care să nu bei, de exemplu, lunea, marţea şi miercurea.
 
Acest exerciţiu, aplicat în mod constant, va scădea simţitor riscul ca băuturile alcoolice să determine apariţia unor boli sau a unor probleme de dependenţă. În plus, îi oferă ficatului şansa să se odihnească puţin.
 
Grăsimea nu este inamicul nr. 1
 
Nu sunt puţine dietele care susţin că grăsimea este cel mai de temut adversar, dar, de fapt, singurele grăsimi dăunatoare sunt cele create de om, adică cele trans şi hidrogenate.

Grăsimile naturale care există în mâncaruri – de la carne de pui şi peste până la seminţe şi nuci – furnizează acizi graşi esenţiali (Omega-3 şi Omega-6) pe care organismul nostru nu-i poate produce.
 
Acesţia contribuie la absorbţia vitaminelor solubile în grasime, A, D, E şi K, şi ne ajuta să avem o piele şi ţesuturi sănătoase, dar şi o imunitate ridicata.
 
Grăsimile adaugă savoare şi consistenţa mâncarii, aşa că atunci când este îndepartată din produsele "cu puţine grăsimi", ea este înlocuită de aditivi şi îndulcitori, deloc benefici.
 
PUNE-TE ÎN MIŞCARE

 
În ciuda recomandarii de a face 30 de minute de mişcare, de cinci ori pe săptămâna – sau 150 de minute pe săptămâna, structurate în funcţie de propriul program, un procent foarte mic reuşeşte să o puna în aplicare.
 
Vestea bună este ca îţi poţi îmbunătăţi condiţia fizică mai repede, daca alegi antrenamentele în cadrul cărora trebuie să lucrezi la o intensitate mai mare.
 
De fapt, cercetătorii sugerează că aceste reprize rapide şi scurte de exerciţii sunt mai eficiente în protejarea inimii decât sesiunile prelungite, dar mai puţin energice.
 
Exerciţiile HIIT (High Intensity Interval Training) presupun episoade de 30-60 de secunde de antrenamente intense (alergat sau pedalat cât de repede poţi) urmate de reprize de câteva minute de mişcare de o intensitate scăzută.
 
Nu face asta decât sub supraveghere, sau dacă ajungi să stăpâneşti foarte bine tehnica.

avantaje.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

USR Botoșani: Primari cu apucături de mafiot

astăzi, 08:42
84

Apropierea alegerilor de pe 9 iunie și intrarea în campania electorală scoate ce-i mai rău din anumiți primari și acoliți ai acestora. Membrii Alianței Dreapta Unită se confruntă cu sit...

Fals polițist descoperit de DIICOT, ce ”arsenal” au găsit polițiștii în mașina unui botoșănean!

astăzi, 08:21
174

În luna ianuarie 2024, martorul denunțător G.G., care are calitatea de inculpat într-un dosar al DIICOT Iași, în care este acuzat de trafic de persoane și proxenetism, și se afl...

Anchetă la Săveni, după incendiul de la fosta moară de cereale: Focul ar fi fost pus intenționat! (Video)

astăzi, 08:02
174

Potrivit repreznetanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, incendiul de la Săveni a fost stins după aproximativ opt ore.Cauza probabilă ar fi acțiunea intenționată, ...