Regulamentul Concursului de Creaţie Literară şi Artă plastică "Nicoară" - ediţia a XX-a, 2016

Regulamentul Concursului de Creaţie Literară şi Artă plastică "Nicoară" - ediţia a XX-a, 2016
Concursul de creaţie literară şi artă plastică NICOARĂ este organizat de fundaţia Culturală "Nicoară" Botoşani, anual, potrivit obeictului de activitate cuprins in statut.

Concursul işi propune sa stimuleze actul de creaţie în rîndul elevilor claselor gimnaziale şi liceale.

La concurs pot participa elevi din clasele V-XII care au preocupări literare si de artă plastică din România, Republica Moldova şi reg.Cernăuţi-Ucraina.

I. La secţiunea creaţie literară,vor fi transmise cel putin 5 poezii sau 3 poze scurte (schiţe, povestiri, nuvele, scenete), dactilografiate in 3 exemplare. Lucrarile vor fi semnate pe verso cu numele si prenumele autorului (vârsta, clasa, şcoala, cercul literar, telefon, adresa).

II. La secţiunea artă plastică vor fi transmise 3 lucrări (desene, acuarele, ceracolor, guaşe, tuş etc.).Lucrările vor fi semnate pe verso cu numele autorilor şi toate datele informative despre aceştia.

Secţiunea artă plastică se desfaşoară pe doua secţiuni:
-    desen, pictură ;
-    grafică ;
Dimensiunea lucrărilor : format A3 sau până la 50/40 cm.

Precizăm că nu intră in concurs lucrările care nu respectă dimensiunile indicate. Tematica şi subiectele lucrărilor este la libera alegere a copiilor.

Participa la concurs numai lucrări de concepţie originală, gindite si executate de copii, fără intervenţii directe ale persoanelor mature.Nu intră în concurs desene tip reproducere operă de artă.

Lucrările vor fi transmise până la data de 15 mai 2015 la adresele:

România :Fundaţia NICOARĂ Botoşani,str.Călugăreni,nr.31 – lucrările literare,iar cele de pictură la Sediul Şcolii Populare de Artă Botoşani,bd.M.Eminescu,nr.50 ;

Moldova :Redacţia revistei Literatura şi Arta/Chişinău;
Ucraina  :  sediul Societatii Culturale ARCASUL Cernauti ;

Un juriu format de personalităţi ale culturii române din România, Moldova si Ucraina - reg.Cernăuţi va stabili laureatii concursului, pe cele doua secţiuni, festivitatea de premiere (dimplome si bani) urmând a avea loc la Botoşani la o data ce va fi anunţatâ ulterior.
(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean, autorul unui accident cu doi morţi şi şapte răniţi, a scăpat în ultimul moment de puşcărie

astăzi, 11:27
308

Curtea de Apel Suceava s-a pronunţat în mod definitiv şi a redus substanţial atât pedeapsa aplicată şoferului vinovat, cât şi cuantumul despăgubirilor către familiile celor d...

Botoșănean prins într-un carambol: O femeie rănită și trei mașini avariate!

astăzi, 11:14
126

În cursul zilei de luni, în jurul orei 13.00, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, la intrarea în municipiul Suceava, un bărbat de 64 de ani, din comuna suceveană Dărm...

Matematica, o frumuseţe oferită de laurieni!

astăzi, 11:08
132

Dacă vi se pare grea matematica şi vreţi să faceţi progrese fără costuri suplimentare sau chiar fără să apelaţi la ajutorul unui profesor, aveţi la dispoziţie un site creat de laurieni....