Reducerile de posturi din invatamant, particularizate la nivelul fiecarui judet!

Reducerile de posturi din invatamant, particularizate la nivelul fiecarui judet!
Ministrul Educatiei, impreuna cu reprezentantii sindicatelor din Educatie, au stabilit ieri sa transmita in inspectoratele judetene o alta nota a ministerului, prin care sa se ceara informatii precise despre numarul de elevi, astfel incat reducerile de catedre sa se faca in functie de particularitatile fiecarui judet.

Sindicalistii au recunoscut ca sunt cazuri in care, acolo unde au fost 45 de elevi, s-au format 3 clase in loc de doua, dar sustin ca acestea sunt "punctuale".

La Botosani, conform primului ordin transmis de minister, la 1 septembrie ar fi trebuit sa fie indepartati din scoli 366 de angajati.

La nivelul tarii, invatamantul preuniversitar a functionat anul trecut cu 68.000 de suplinitori, dintre care 12.000 necalificati, 8000 pensionari, diferenta fiind "calificati" fara titularizare, cu note intre 5 si 7 la examen.

Adresa initiala a Ministerului Educatiei cerea inspectoratelor scolare sa reduca numarul de posturi cu 4%. Re­prezentantii FSLI, FEN si "Spiru Haret" nici n-au vrut sa auda de disponibilizari, amenintand cu reluarea protestelor suspendate in primavara.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
84

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
51

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
53

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...