Reduceri si eliminari ale sporurilor, in sectorul bugetar

Reduceri si eliminari ale sporurilor, in sectorul bugetar
In urma intalnirii cu reprezentantii sindicatelor si ai patronatelor desfasurate luni, prim-ministrul Emil Boc a anuntat elaborarea unui act normativ prin care se vor diminua sau se vor elimina anumite sporuri salariale pentru personalul din institutiile publice.

Conform declaratiilor facute de primul ministru Emil Boc, prin actul normativ care urmeaza a fi elaborat, vor fi diminuate sau eliminate urmatoarele sporuri:

1. Sporul de 75% pentru personalul ce lucreaza cu fonduri europene va fi de pana la 75%, va fi acordat numai personalului care are directa legatura cu fondurile europene si atragerea lor si numai pe baza unor criterii de performanta. Ai atras bani europeni, ai sporuri. N-ai atras, ai salariul minim.

2. In al doilea rand, vorbim de eliminarea sporului de 20% pentru participarea in comisiile de concurs, care va fi tratat ca atributie de serviciu. La diverse institutii, exista diverse comisii de concurs, exista tentatia de a multiplica aceste comisii de concurs pentru cate o persoana, pentru a se atribui acest spor. Va fi inclusa in atributia de serviciu.

3. Eliminarea sporurilor pentru cei care lucreaza cu gestionarea unor imprumuturi externe. Aceasta atributie va fi considerata indatorire de serviciu.

4. Indemnizatia de 25% pentru auditul public din cadrul institutiilor publice va intra ca atributie de serviciu.

5.Sporul pentru utilizarea unei limbi straine, de 15% sau de 20%. Va fi atributie de serviciu. Ne referim aici la cei din Ministerul Afacerilor Externe, unde, evident, ca functionar public intr-o asemenea institutie, trebuie sa cunosti o limba straina.

6. Indemnizatia de conducere, de pana la maxim 55%, se va acorda in continuare, numai ca se va face diferentiat si in functie de performanta, de criteriile pe care le vom stabili, pentru ca o asemenea indemnizatie sa-si aiba cu adevarat rostul si sa nu fie o masura care se acorda generalizat, fara performanta.

De asemenea, prim-ministrul Emil Boc a declarat ca acest act normativ nu va afecta sporurile medicilor de garda si al politistilor pentru dispozitiv, si ca sporurile incluse in Codul Muncii vor ramane intacte.

In cadrul intalnirii de luni, Guvernul si sindicatele au mai convenit declansarea, dupa 15 aprilie, a mecanismului de consultare pe tema cresterilor salariale pe anul 2009 in sistemul public, in functie de performantele economice ale trimestrului I, inceperea discutiilor in vederea elaborarii legii salarizarii unice a personalului bugetar, pana la 15 aprilie, si instituirea pensiei sociale minime de 350 de lei, in doua transe.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
17

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
162

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
51

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...