Record de temperatură negativă, înregistrat la Botoșani!

Cea mai scăzută temperatură de iarna aceasta, la Botoşani s-a înregistrat sâmbătă dimineaţă, în plină perioadă de viscol, consecinţă a unui val de aer arctic ce a atins ţara noastră. Prognozele, însă, arată că ne vom confrunta în curând cu alte minime de temperatură.

Record de temperatură negativă, înregistrat la Botoșani!

Potrivit meteorologilor, la ora 08.00, la Staţia Meteo Botoşani se înregistrau minus 15,7ºC, dar din cauza vântului care bate cu putere temperatura resimtiță este mult mai mică. Stratul de zăpadă măsura în Botoșani la primele ore ale dimineții un centimetru.

De-a lungul timpului, în judeţ au fost înregistrate şi temperaturi mai reduse, după cum arată Centrul European de Climatologie, care deţine statistici din 1961. De exemplu, pe 7 ianuarie 1969, la Botoşani erau minus 18,2ºC, la aceeaşi dată însă în anul 1993, termometrele indicau minus 17,4ºC. Frig a fost şi în 1977, când minima a coborât la minus 15,8ºC sau în 1997, când s-au înregistrat minus 16ºC.

Potrivit meteorologilor, răcirea accentuată a vremii a avut loc în mai puțin de 18 ore, pe fondul schimbării circulației maselor de aer, cu o predominare a celor dinspre nord-nord-est. Pe lângă ninsorile din sudul și centrul provinciei, pe fondul intensificărilor susținute ale vântului, temperaturile resimțite sunt și cu 10- 12°C mai modeste, comparativ cu cele înregistrate. Ca urmare, atenție mare dacă aveți de efectuat activități în aer liber, deoarece riscul pentru degerături este foarte ridicat, din cauza senzației de rece, impusă de intensificările vântului.

Prognozele arată că sâmbătă,maxima zilei abia va urca la minus 12ºC, în timp ce minima va fi de minus 14ºC. Vântul va sufla iute, cu intensificări de până la 50 de kilometri la oră, viscolind puţina zăpadă căzută în ultimele ore. În noaptea de sâmbătă şi duminică sunt posibile ninsori în averse, însă vântul nu se va potoli.

Duminică, temperaturile vor avea valori cuprinse între minus 11ºC şi minus 13ºC. Vântul se va mai potoli faţă de ziua precedentă, însă va continua să sufle tare, cu intensificări, predominant din sector nord- vestic, viscolind ninsoarea. Cât despre ninsoare, aceasta este anunţată pentru ziua de duminică şi în cantităţi mai importante decât până acum, continuând şi pe parcursul zilei de duminică spre luni.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
61

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...

Patru ani de închisoare după ce a tâlhărit o studentă în centrul Sucevei, bărbatul a fost prins în Botoșani!

astăzi, 11:08
45

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Republica Moldova, aflat în arest preventiv din luna ianuarie a acestui an pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, un f...

Anunț important de la Tribunalul Botoșani pentru candidații la CJ!

astăzi, 10:51
119

Tribunalul Botoșani înștiințează candidații care și-au anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, dar și pentru consilieri...