Reclamații de la mașinile-școală care circulă prin Botoșani! Ce măsuri vor fi luate!

Reclamații de la mașinile-școală care circulă prin Botoșani! Ce măsuri vor fi luate!
Circulația mașinilor-școală în municipiul Botoșani, pe anumite artere, dar și la anumite ore, îi nemulțumește pe unii cetățeni care cerut reprezentanților Primăriei Botoșani să ia o serie de măsuri în acest sens.

Oamenii s-au plâns că la orele dimineții când străzile și așa sunt aglomerate de autoturisme care duc copiii la școală, dar și după-amiază când se iese de la serviciu, traficul este dat peste cap de mașinile-școală.

Problema ridicată de cetățeni, în special de șoferi, va fi pusă în dezbatere în cadrul ședinței Comisiei de sistematizare a circulației ce va avea loc săptămâna viitoare, fiind solicitat un punct de vedere și de la Poliția Rutieră vizavi de măsurile care ar putea fi luate pentru a decongestiona anumite artere intens circulate din municipiu.

"Din discuțiile avute cu cetățenii în cadrul audiențelor de la Primărie s-a desprins ideea necesității reglementării circulației mașinilor-școală, îndeosebi pe arterele cele mai circulate din municipiul Botoșani și la orele de vârf acolo unde autoturismele de școală îngreunează traficul rutier și voi supune atenției Comisiei de sistematizare a circulației reglementarea acestei situații, dacă ne va permite cadrul legal", a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Una dintre măsurile care ar putea fi adoptate ar fi interzicea accesului mașinilor-școală pe anumite artere, la ore de vârf, cum ar fi pe Bulevardul Mihai Eminescu, pe Calea Națională în zona Școlii nr. 11 sau pe strada Octav Onicescu, în zona Colegiului Național M. Eminescu, fiind vorba de artere înguste unde prezența mașinilor-școală produc neplăceri în rândul celorlalți participanți la trafic.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
235

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
90

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
60

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...