Reclama mincinoasa amendata cu 3.000 de lei!

Reclama mincinoasa amendata cu 3.000 de lei!
Vi s-a intamplat vreodata sa cumparati un produs care, la raft, avea afisat un pret, iar la casa vi s-a incasat o alta suma? Sau un produs care la casa s-a dovedit a fi altceva?

Aceasta practica a supermarketurilor se numeste reclama inselatoare si se sanctioneaza drastic de catre inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor. Desi multi dintre botosaneni recunosc ca au intampinat astfel de probleme, din diverse motive, nu apeleaza la aceasta institutie.

Nu de putine ori, botosanenii care au iesit dintr-un magazin au constatat ca au cheltuit mai mult decat si-au calculat initial, folosindu-se de preturile afisate la raft. Si nu putini sunt aceia care intentioneaza sa isi cumpere un produs, insa la casa constata cu stupoare ca ceea ce au cumparat nu se potriveste deloc cu ceea ce au vrut.

Asa cum s-a intamplat intr-un astfel de supermarket din municipiul Botosani.

Mihai Turcanu, inspector sef OJPC: La raft a fost gasit ulei de masline si de fapt pe eticheta de pe sticla era ulei din turta de masline. Din punctul nostru de vedere, este o reclama inselatoare, deci consumatorul este prost informat.

Iar comerciantii isi gasesc tot timpul scuze.

Mihai Turcanu, inspector sef OJPC: Scuza lor a fost de genul: eu stiu, atunci s-a intamplat, atunci se primise marfa si n-au avut timp sa schimbe eticheta.

Doar ca aceste scuze nu i-au impresionat pe inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor, care au si aplicat o amenda in valoare de 3000 de lei si au dispus incetarea practicii. In perioada urmatoare, inspectorii Oficiului vor verifica toate supermarketurile din Botosani.

Urmariti subiectul pe larg la Stirile TELE M.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
57

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
196

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
91

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...