Receptie amanata la noul sediu al Vamii Stanca. Printre motive, lipsa gardului de protectie radiologic, dar si a portdrapelelor!

Receptie amanata la noul sediu al Vamii Stanca. Printre motive, lipsa gardului de protectie radiologic, dar si a portdrapelelor!
La mai bine de cinci luni de la darea in functiune a noului sediu al Biroului Vamal de Frontieră Stânca-Costeşti, comisia de receptie, care a facut deja vizita in teren a refuzat, deocamdata, receptia lucrarilor.

Potrivit reprezentantilor Directiei Regionale de Accize si Operatiuni Vamale Iasi, receptia lucrarilor a fost amanata pe motiv ca sunt necesare lucrari suplimentare, care nu au fost incluse in proiectul initial.



"Comisia de receptie, in urma constatarilor facute, a propus amanarea receptiei lucrarilor motivat de lipsa efectuarii probelor la statia de epurare si de lipsa confirmarii efectuarii tuturor remedierilor constatate. Comisia de receptie recomanda executia lucrarilor suplimentare impuse de Catalogul Schengen, neprevazute in proiectul initial: garduri de separare fluxuri, gard de protectie radiologic, completarea gardului perimetral in zona vechiului amplasament, catarge, portdrapele etc.", a declarat Liana Barbu, purtator de cuvant in cadrul Directiei Regionale de Accize si Operatiuni Vamale.

Valoarea lucrarilor la noul sediu al Vamii Stanca Costesti s-a ridicat la cinci milioane de euro, finantarea fiind asigurata de Autoritatea Nationala a Vamilor.

In noul sediu, atat vamesii cat si politistii de frontiera isi desfasoara activitatea in birouri moderne, in vechea Vama angajatii desfasurandu-si activitatea in baraci de lemn, in conditii improprii. Noua Vama are dotari corespunzatoare si pentru supravegherea arterelor de iesire si intrare in tara.
 



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Îl mai țineți minte pe Aron Bălan, spaima șoferilor din Botoșani?

astăzi, 13:12
46

Un tânăr care are la activ sute de fapte de furt comise pe raza județelor Suceava și Botoșani a fost condamnat miercuri, 24 aprilie, de magistrații de la Judecătoria Gura Humorului, î...

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
63

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
2137

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...