Reactia autoritatilor din Romania dupa ce presa a relatat despre norul radioactiv de deasupra Europei!

Reactia autoritatilor din Romania dupa ce presa a relatat despre norul radioactiv de deasupra Europei!

Autoritatile din Romania au transmis ca nu exista niciun pericol din cauza presupusului nor radioactiv care s-ar fi raspandit in Europa in septembrie si octombrie, ca urmare a unui accident nuclear care s-ar fi produs in Rusia sau Kazahstan, dar care nu a fost declarat de cele doua tari.

Reactia autoritatilor din Romania a venit abia dupa ce informatia despre acest nor radioactiv a aparut in presa, desi Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN) sustine ca monitoriza situatia inca din luna septembrie.

CNCAN a transmis intr-un comunicat de presa ca "nu exista niciun pericol pentru sanatatea oamenilor sau pentru mediu".

Comisia a precizat ca a luat cunostinta de posibilitatea prezentei unor radionuclizi artificiali (ruteniu) deasupra teritoriului Romaniei si a luat masuri din luna septembrie, monitorizand situatia.

"S-au constatat concentratii la nivelul radioactivitatii naturale a mediului, precum si deplasarea poluantilor prin masurarea concentratiilor diferite in zona judetelor Constanta, Ilfov - Bucuresti, Giurgiu - Alexandria. (...) Nivelul radiatiilor masurate (...) se incadreaza in limitele anuale ale radioactivitatii mediului natural, in medie de 10 ori mai mici decat nivelul de atentionare", se arata in comunicatul CNCAN.

Potrivit Ziare.com, Institutul francez pentru siguranta nucleara IRSN a transmis ca, in ultimele saptamani, Europa a fost acoperita de un nor de poluare nucleara, produs in urma unui accident ce ar fi avut loc la un centru de tratare a combustibililor radioactivi sau unul pentru materiale radiologice. Accidentul nuclear s-ar fi produs in zona Uralilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...