RAZVAN LUCESCU: Ma voi consulta cu tata despre nationala daca si el ma intreba pe mine de Sahtior!

RAZVAN LUCESCU: Ma voi consulta cu tata despre nationala daca si el ma intreba pe mine de Sahtior!

 MIRCEA si RAZVAN LUCESCU  

Razvan Lucescu a fost prezentat in mod oficial drept selectionerul echipei nationale de fotbal a Romaniei. Lucescu junior a vorbit despre emotiile pe care le-a avut cand a fost anuntat ca il va inlocui pe Piturca, de influenta pe care Mircea Lucescu o va avea in cariera sa de selectioner si de noua strategie pe care o va aplica la lotul national.

Razvan Lucescu, selectionerul Romaniei: "Daca tata ma va consulta pe mine in problemele lui Sahtior, atunci il voi consulta si eu pe el cu privire la nationala".

"Cand m-am intalnit cu Ionut am discutat doar probleme care ma privesc, mi s-au pus niste intrebari si atat. Eu nu am fost sigur ca pot deveni antrenorul Romaniei pana ieri la ora 15.00. Ma asteptam la orice. Daca nu as fi fost ales, eu imi faceam treaba cu aceeasi pasiune acolo unde eram".

"Cred ca eu voi decide cine va fi capitanul echipei nationale. Am nevoie de timp sa-mi clarific gandurile, dar mi-am conturat deja un plan de bataie. E nevoie de o implicare totala a jucatorului, trebuie sa vorbesti cu el, sa-l faci sa se deschida. Conteaza grupul de jucatori si eu trebuie sa stiu foarte bine sa-i coordonez pe acesti jucatori. Niciodata nu mi-am stabilit o strategie, mi-am respectat jucatorii si am fost sincer.

Sunt tanar si abia astept sa merg in diferite orase, voi cauta sa merg in tara la antrenamente, sa vad jucatorii, sa stabilesc legaturi cu ei si cand exista respect, atunci lucrurile vor merge. In functie de timpul pe care il vom avea, voi cauta sa facem trialuri pentru a vedea noi jucatori. Eu am incredere mare in potentialul fotbalului romanesc. Jucatorii au talent, dar e vorba de educatie, aici suferim noi toti romanii, nu numai fotbalul.

In ceea ce priveste selectia, va trebui sa tin cont de experienta, de forma de moment, de modul cum se prezinta la confruntarile internationale pentru ca este o mare diferenta intre meciurile de campionat si confruntarile internationale.

Voi implementa un sistem de joc 4-4-2, dar poate fi usor modificat. Echipele care au avut succes intotdeauna, sunt cele cu patru mijlocasi. Nu vreau sa joc neaparat in Ghencea, poate urmam exemplul marelor echipe nationale ca Italia, Germania, Anglia si sa mergem sa jucam oriunde in tara. Insa Ghencea este un stadion unde poti face performanta.

Nu am nimic cu Steaua. Il apreciez pe Radoi, mereu mi-am dorit sa lucrez cu el, iar Radoi este un simbol al Stelei". 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36
53

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
23

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
30

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...