Razie a Poliţiei terminată prost pentru mai mulţi şoferi: Au rămas fără permis!

Razie a Poliţiei terminată prost pentru mai mulţi şoferi: Au rămas fără permis!
Poliţiştii rutieri din cadrul I.P.J. Botoşani au desfăşurat la sfârșitul săptămânii trecute, activităţi suplimentare, în sistem integrat, pentru siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi.

În perioada 08 – 10.07.a.c., peste 70 de poliţişti rutieri, de ordine publică, precum şi din cadrul poliţiei transporturi, au acţionat zilnic, pentru prevenirea abaterilor de la regimul rutier, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Scopul principal al acestor acţiuni este reducerea numărului de accidente rutiere şi a consecinţelor acestora, prin depistarea şi sancţionarea conducătorilor de vehicule care nu respectă normele rutiere.

Cu prilejul acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au constatat în flagrant 20 de infracţiuni, dintre care 12 la regimul rutier.

Au fost constatate 391 de abateri contravenţionale de la normele rutiere (între care 209 cazuri privind încălcarea regimului legal de viteză) şi 94 de abateri de la legislaţia de ordine publică sau de altă natură.

Sancţiunile cu amendă aplicate sunt în valoare totală de 121.125 de lei; totodată, ca măsuri complementare, poliţiştii au reţinut 9 permise de conducere şi au retras 7 certificate de înmatriculare.

O persoană este cercetată în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea repetată de infracţiuni la regimul rutier.

Acţiunile destinate siguranţei traficului rutier şi reducerii victimizării prin accidente rutiere vor continua şi în perioada următoare.

Poliţiştii rutieri le mulţumesc tuturor conducătorilor auto care înţeleg să respecte legislaţia rutieră şi pe ceilalţi participanţi la trafic!

Comunicat de presă Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
312

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5489

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...

Patru tineri din Botoșani, deținători de droguri, depistați și sancționați de jandarmi!

Luni, 18 Martie 2024
218

La finalul săptămânii trecute, în urma acțiunilor executate de jandarmii botoșăneni împreună cu Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani î...