RĂZBOI TOTAL în procesul în care Florin Ţurcanu este inculpat pentru infracţiuni de corupţie! FOTO

RĂZBOI TOTAL în procesul în care Florin Ţurcanu este inculpat pentru infracţiuni de corupţie! FOTO

Însoţit de doi dintre copiii săi şi de un grup de avocaţi: aşa s-a prezentat marţi dimineaţă Florin Ţurcanu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, la procesul în care are calitatea de inculpat, alături de socrul său, Aristomel Anuşcă, ambii fiind trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru infracţiuni de corupţie.

Mai exact, este vorba de trafic de influenţă şi spălare de bani, respectiv complicitate la cele două infracţiuni, în legătură cu modul în care fostul politician a intrat în posesia casei din cartierul Lebăda.

În sala de judecată, apărătorii au anunţat că Florin Ţurcanu refuză să fie judecat în procedură simplificată- ceea ce ar fi înseamnat că judecata s-ar fi derulat strict pe baza probatoriului administrat în cursul urmăririi penale, urmând astfel să beneficieze de reducerea pedepsei.

Cu alte cuvinte, atât fostul şef de CJ, cât şi avocaţii săi, sunt mobilizaţi pentru un război pe termen lung cu procurorii DNA, Florin Ţurcanu sperând că apărătorii săi vor reuşi să demonteze întreg probatoriul administrat de procurorii anticorupţie.

În luna aprilie, fostul şef al Consiliului Judeţean Botoşani şi socrul său (tatăl deputatului Roxana Anuşca- Ţurcanu), Aristomel Anuşca, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor, respectiv complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la spălarea banilor.

Amănunte aici: Zi de 13 cu ghinion! Florin Ţurcanu şi socrul său, TRIMIŞI ÎN JUDECATĂ de DNA! 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Bugetul de investiţii al Spitalului Judeţean, cheltuit pe lucrări cerute de pacienţi şi autorităţi

astăzi, 08:37
197

Mare parte din fondurile rezervate pentru achiziţii de instrumentar şi tehnică medicală a fost folosită pentru remedierea deficienţelor depistate la un control al Inspecţiei Sanitare la Secţia...

Consiliul Judeţean, obligat să pună bani deoparte pentru Nova Apaserv

Marţi, 15 August 2017
667

Obligaţia a fost instituită de auditorii Curţii de Conturi care au constatat lipsa acestui fond de garantare în cadrul exerciţiului financiar aferent anului 2016."Unitatea administr...

Luna august aglomerează spitalele: botoşănenii care muncesc în străinătate îşi tratează afecţiunile acasă

Luni, 14 August 2017
2823

Un botoşănean care lucrează legal într-o ţară a Uniunii Europene a constatat pe propria-i piele că nu poate accesa serviciile medicale, deşi plăteşte asigurări de sănătate. A venit a...