RĂZBOI TOTAL în procesul în care Florin Ţurcanu este inculpat pentru infracţiuni de corupţie! FOTO

RĂZBOI TOTAL în procesul în care Florin Ţurcanu este inculpat pentru infracţiuni de corupţie! FOTO

Însoţit de doi dintre copiii săi şi de un grup de avocaţi: aşa s-a prezentat marţi dimineaţă Florin Ţurcanu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, la procesul în care are calitatea de inculpat, alături de socrul său, Aristomel Anuşcă, ambii fiind trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru infracţiuni de corupţie.

Mai exact, este vorba de trafic de influenţă şi spălare de bani, respectiv complicitate la cele două infracţiuni, în legătură cu modul în care fostul politician a intrat în posesia casei din cartierul Lebăda.

În sala de judecată, apărătorii au anunţat că Florin Ţurcanu refuză să fie judecat în procedură simplificată- ceea ce ar fi înseamnat că judecata s-ar fi derulat strict pe baza probatoriului administrat în cursul urmăririi penale, urmând astfel să beneficieze de reducerea pedepsei.

Cu alte cuvinte, atât fostul şef de CJ, cât şi avocaţii săi, sunt mobilizaţi pentru un război pe termen lung cu procurorii DNA, Florin Ţurcanu sperând că apărătorii săi vor reuşi să demonteze întreg probatoriul administrat de procurorii anticorupţie.

În luna aprilie, fostul şef al Consiliului Judeţean Botoşani şi socrul său (tatăl deputatului Roxana Anuşca- Ţurcanu), Aristomel Anuşca, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor, respectiv complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la spălarea banilor.

Amănunte aici: Zi de 13 cu ghinion! Florin Ţurcanu şi socrul său, TRIMIŞI ÎN JUDECATĂ de DNA! 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Proiectul blocului explodat, căutat în arhivele Consiliului Judeţean Suceava

Joi, 21 Septembrie 2017
1196

În şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Mihai Platon, şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii Botoşani, a cerut ajutorul autorităţilor judeţene de a lu...

Vicii de construcţie descoperite de expert la blocul în care s-a produs explozia FOTO

Miercuri, 20 Septembrie 2017
5096

Timp de câteva ore, expertul tehnic atestat, prof. Dorel Plătică, a verificat toţi pereţii şi structurile de rezistenţă din scara blocului în care s-a produs explozia vineri şi a d...

Un cadru didactic botoşănean ia poziţie împotriva interzicerii materialelor auxiliare. "O să-i închidem în puşcărie pe profesori?"

Miercuri, 20 Septembrie 2017
1721

Liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, Liviu Axinte, consideră că Ministerul Educaţiei a greşit flagrant în momentul în care a interzis, pe nepusă masă, folosirea ...