Război între sindicate: SNFP pregătește un atac în instanță pentru recuperarea creșterii salariale la Finanțe!

Război între sindicate: SNFP pregătește un atac în instanță pentru recuperarea creșterii salariale la Finanțe!
Sindicatul Național al Funcționarilor Publici (SNFP) se pregătește să atace în instanță, în contencios administrativ, dar și la Curtea Constituțională, conform unor documente consultate de Profit.ro, decizia fostului Guvern de a anula, după doar câteva zile, majorarea salariilor pentru angajații din aparatul central al Finanțelor.

Sindicatul consideră că în acest caz este vorba de o tăiere abuzivă și nejustificată de salariu, motiv pentru care a început să strângă mandate pentru declanșarea acțiunii în instanță.

La sfârșitul lunii octombrie, salariile angajaților din Ministerul Finanțelor, Agenția Națională de Administrare Fiscală, Agenția Națională pentru Achiziții Publice și Direcția de Administrare a Marilor Contribuabili au fost majorate substanțial de Guvern, cu 62%, prin derogare de la lege, începând cu luna noiembrie, fără ca măsura să fie anunțată public.

Ce scuze inventează angajații pentru a lipsi de la muncăCITEȘTE ȘI Ce scuze inventează angajații pentru a lipsi de la muncă
Majorarea salarială a fost ulterior argumentată de Ministerul Finanțelor prin faptul că activitatea aparatului central este una complexă, iar personalul trebuie stimulat financiar inclusiv pentru a rămâne pe post. Ministerul a precizat că, pe medie, raportat la numărul total de angajați, creșterea este de 22%.

La scurt timp, angajații direcțiilor de finanțe și din numeroase primării din întreaga țară, inclusiv o parte din personalul primăriei municipiului București, au declanșat o grevă spontană, întrerupând activitatea, nemulțumiți că salariile au fost majorate recent de Guvern doar pentru cei din administrația centrală.

Și angajații agențiilor de mediu din întreaga țară, care eliberează autorizații de mediu pentru proiectele de investiții pe plan local ale firmelor, au decis să intre în grevă japoneză până pe 13 noiembrie, acuzând la rândul lor majorarea salariilor doar pentru angajații din aparatul central al Finanțelor.

Pe acest fond, Guvernul a făcut un pas înapoi și a anulat majorarea salarială. (Profit.ro)

Nota redacţiei: Protestele în ţară, precum şi cele de la Finanţele botoşănene, au fost declanşate de Alianţa Naţională a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex, protestul declanşând, în fapt, un adevărat război intern între sindicate, cel care a susţinut majorarea salariilor pentru aparatul central fiind Sindicatul Național al Funcționarilor Publici (SNFP). 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii unei școli gimnaziale din județ au învățat cum să circule corect ca pietoni și bicicliști! (Foto)

astăzi, 17:32
11

Luni, 22.04.2024, Școala Gimnazială ,,Dan Iordăchescu” Hlipiceni, pe lângă activitățile impuse de programa școlară, a desfășurat, în cadrul programului ,,Școala altfel&rdq...

(A) INFORMARE din partea Primăriei comunei Mihai Eminescu

astăzi, 16:56
38

1. Primăria comunei Mihai Eminescu vă aduce la cunoștință că, în conformitate cu prevederile Ordinul  Prefectului Județului Botoșani nr. 200/19.03.2024 și ale HCL -ului nr. 49/26.0...

Elevii dintr-un oraș din Botoșani și-au dat „întâlnire” cu jandarmii!

astăzi, 15:54
53

Elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir" din Darabani au participat, marți dimineață, la o activitate preventivă desfășurată de jandarmii botoșăneni.Discuțiile cu liceenii s-au...