Raed Arafat, despre problemele provocate de secetă la Botoşani: "Se caută soluţii care să înlocuiască o parte din transporturile efectuate de pompieri"

Raed Arafat, despre problemele provocate de secetă la Botoşani: "Se caută soluţii care să înlocuiască o parte din transporturile efectuate de pompieri"
Prefectul judeţului Botoşani, Dan Nechifor, a avut discuţii, duminică, cu secretarul de stat Raed Araft, despre situaţia existentă la nivelul judeţului Botoşani, din cauza secetei.

Cei doi oficiali s-au întâlnit la Suceava unde secretarul de stat a fost prezent pentru a înmâna drapelul de luptă Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Raed Arafat a precizat că se caută soluţii pentru a se asigura apă în localităţile afectate de secetă şi prin alte mijloace decât prin transporturile pe care le efectuează zilnic pompierii.

Fiind declarată secetă și fiind în risc animalele și oamenii, animalele care trebuie să primească apă periodic, la anumite intervale de oră și trebuie să fie asigurată apă pentru ele, rămâne o situație de urgență până ce se găsește o soluție. Se caută soluții pentru acest lucru dar până se găsesc soluții care să înlocuiască pompierii, pompierii sunt prima forță de intervenție și se consideră ca o situație de urgență. Din păcate seceta face parte din siuațiile de urgență iar cu schimbarea climatică ne vom confrunta din ce în ce mai mult. Soluții există, astăzi am avut discuții cu prefectul din Botoșani unde au o zonă mai mare unde se confruntă cu aceleași situații și se caută soluții care să înlocuiască o parte din transporturile care le efectuează pompierii. Acest lucru trebuie făcut dar prioritatea principală este salvarea de vieți și dacă apar incendii mai multe și alte situații pot să îngreuneze transportul de apă de către pompieri", a declarat Raed Arafat. 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni astăzi pentru a decide dacă va fi declarată au nu stare de alertă în comunele care au cerut acest lucru. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
21

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
75

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
22

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...