Radu Afrim, asteptat la Botosani!

Radu Afrim, asteptat la Botosani!

 RADU AFRIM  

Dupa experienta fericita cu regizorul georgian Andro Enukidze, care a montat la Botosani doua spectacole de exceptie - Sotul Akulinei si O poveste foarte simpla, Teatrul Mihai Eminescu pregateste o alta colaborare cu unul dintre regizorii de marca din teatrul contemporan.

Radu Afrim este asteptat la Botosani pe 18 iulie, conducerea teatrului sperand ca intalnirea sa se concretizeze favorabil pentru ambele parti.

Radu Afrim, nascut in apropiere de Bistrita, a aparut in teatrul romanesc odata cu noul val de regizori si actori, nu de putine ori el fiind catalogat drept un artist controversat, lipsit de inhibitii si de prejudecatile artistice care inca mai incorseteaza actul cultural al anilor 2009.

Absolvent al facultatilor de Teatru si Litere din Cluj, Afrim starneste controverse din cauza modului sau special de a lucra pe scena, obisnuind sa se elibereze de toate indicatiile anterioare, de gesturile previzibile, regizorul facand parte dintre acei artisti care isi surprind continuu publicul, fara nicio prudenta sau vreo falsa pudoare.

De altfel, Radu Afrim recunoaste ca textul nu reprezinta decat un suport si ca actul artistic devine un tot atunci cand regizorul naste povestea de sine-statatoare.

"Mi se intampla sa merg la teatru si sa tot astept sa inceapa spectacolul. Din pacate, nu incepe decat textul", spune Radu Afrim.

Regizorul cotat extrem de favorabil la nivelul Europei ar putea monta la Botosani, oferindu-ne astfel un supliment de realitate, un eveniment de exceptie, intr-un oras panicat de propriile zile in care nu se intampla nimic.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
469

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
115

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
73

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...