"Zmeul șoselelor" a ajuns după gratii!
BOTOSANI

"Zmeul șoselelor" a ajuns după gratii!
Măcar o dată pe săptămână, poliţiştii prind în flagrant câte un botoşănean "şmecher" conducând fără permis, în stare de ebrietate, făcând exces de viteză sau la volanul unor maşini neînmatriculate. Ne enervăm pentru că, în calitate de conducători auto sau de pietoni, ne dăm seama că astfel de persoane ne pun în pericol propria noastră siguranţă atunci când suntem în trafic.

Nu o dată am auzit opinii de genul: "degeaba conduci corect dacă vine un nebun peste tine şi te omoară", dar la câteva zile uităm de întâmplările care au dus la emiterea unor astfel de opinii. Aflăm însă că există pedepse şi pentru astfel de "şmecheri" care vor ajunge după gratii.

Pe la începutul lunii iulie, un echipaj de poliţie oprea în trafic un individ, Dumitru C., care circula pe drumul naţional 29A, prin Horlăceni. Aflat la volanul unui autoturism înmatriculat în Italia, bărbatul de 33 de ani, din Dorohoi, uitase că se află în localitate şi călcase pedala de acceleraţie, viteza cu care fusese surprins de poliţişti fiind de 86 de kilometri la oră. Când l-au luat la "puricat", poliţiştii au constatat că tânărul nu avea permis de conducere, iar maşina pe care o conducea fusese radiată din circulație de către autoritățile italiene încă din martie 2015.

Astfel că i-au făcut "şoferului amator" dosar penal pentru conducere fără permis şi conducerea unui vehicul neînmatriculat. Mai mult, cum tânărul mai fusese cercetat pentru fapte identice şi cu jumătate de an înainte, s-a ajuns la concluzia că prin conduita sa rutieră, tânărul aduce o atingere gravă normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi crează o stare de real pericol pentru ceilalţi participanţi la trafic. Ca atare, a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior fiind arestat preventiv.

După gratii a rămas şi după trimiterea sa în judecată, numai că tânărul riscă acum schimbarea regimului de arest preventiv în detenţie. Şi asta pentru că judecătorii dorohoieni l-au condamnat pentru cele două infracţiuni la un an şi şase luni de închisoare cu executare, din care se va scădea perioada arestului preventiv. De asemenea, timp de trei ani, dorohoianul va avea interzise drepturile de a alege sau de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată la instanţa superioară. Mai trebuie spus însă că tânărul este recidivist, el ieşind din Penitenciar în 2007 după un "stagiu" de câţiva ani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Vicii de construcţie descoperite de expert la blocul în care s-a produs explozia FOTO

Miercuri, 20 Septembrie 2017
4868

Timp de câteva ore, expertul tehnic atestat, prof. Dorel Plătică, a verificat toţi pereţii şi structurile de rezistenţă din scara blocului în care s-a produs explozia vineri şi a d...

Un cadru didactic botoşănean ia poziţie împotriva interzicerii materialelor auxiliare. "O să-i închidem în puşcărie pe profesori?"

Miercuri, 20 Septembrie 2017
1525

Liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, Liviu Axinte, consideră că Ministerul Educaţiei a greşit flagrant în momentul în care a interzis, pe nepusă masă, folosirea ...

Proprietarii din blocul în care a avut loc explozia au nevoie de ajutor! "Poate oamenii cu suflet mare ne vor ajuta pentru a putea repara apartamentele"

Marţi, 19 Septembrie 2017
4286

După explozia de vineri, specialiştii de la Inspectoratul de Stat în Construcţii au evaluat sumar stricăciunile produse de deflagraţie, iar ceea ce au văzut cu ochii lor era înfioră...