"Suntem continuatorii liberalismului în România": filiala Botoşani a ALDE se pregăteşte de alegeri! FOTO

"Suntem continuatorii liberalismului în România": filiala Botoşani a ALDE se pregăteşte de alegeri! FOTO
Din luna noiembrie, PC şi PLR funcţionează împreună, sub umbrela ALDE- Alianţa Liberalilor şi Democraţilor PLR+PC, o formaţiune ce se revendică de centru-dreapta pe scena politică românească, inclusiv botoşăneană.

"Suntem continuatorii liberalismului în România prin faptul că ALDE a rămas fidel Partidului Liberal European, aripa care s-a desprins şi care a fost condusă de Crin Antonescu a aderat la Partidul Popular European şi au fuzionat cu PDL. Copreşedinţii celor două partide sunt Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin. La nivelul judeţului Botoşani noi am fuzionat- PLR cu PC, copreşedinţi sunt Gheorghe Iacob, primar de Răchiţi, şi Alexandru Zarug, co-preşedinte din partea PLR, şi vom funcţiona până în 2017", a declarat Dumitru Zmău, vicepreşedintele ALDE Botoşani şi purtătorul de cuvânt al organizaţiei.



Potrivit politicianului, în perioada rămasă până la alegerile locale din vara anului viitor, ALDE trebuie să-şi cunoască membrii şi să-şi desemneze candidaţii, având în vedere că îşi propune să obţină la alegeri un scor de 10%.

"Noi vrem să promovăm tinerii, foarte mulţi tineri pe care, nu să-i cenzurăm, ci să le testăm aptitudinile şi gândirea lor, dacă este un om bun, de bună credinţă, devotat şi să muncească pentru societate. Atunci va avea creditul nostru. Dar dacă va încerca să ajungă într-o anumită funcţie, nu cred că va putea scăpa de filtrele pe care am hotărât împreună că trebuie să le aibă fiecare om care îşi dă examenul în faţa cetăţenilor", a susţinut Dumitru Zmău.

Potrivit co-preşedintelui ALDE, Gheorghe Iacob, în prezent în judeţ funcţionează 63 de organizaţii în cele 78 de unităţi administrativ- teritoriale, urmând ca până la mijlocul lunii ianuarie să fie activate şi restul de organizaţii.



"Vom avea desemnaţi candidaţi pentru primării, consilieri locali, dar şi persoane desemnate în secţiile de votare pentru a putea activa pe plan politic la nivelul judeţului Botoşani. Sunt mai puţine organizaţii pentru că la alegerile din 2012, Partidul Conservator a avut doar cinci locuri unde a avut candidaţi pentru Primărie. Din cei cinci, trei suntem primari. Au mai fost încă şapte candidaţi, dar pentru că nu au avut girul PC de a candida, au ieşit primari pentru alte partide politice. Sperăm ca în următoarea perioadă să se întoarcă, pentru că mi-au fost colegi de la înfiinţarea PC sub denumirea PUR"
, afirmă Gheorghe Iacob.

Eventualii doritori ar putea fi primiţi în ALDE doar în urma unei selecţii riguroase şi doar dacă dovedesc faptul că sunt oameni de caracter care se pot pune în slujba cetăţenilor, după cum a adăugat Dumitru Zmău.

 

Spune-ne opinia ta