"Suntem bucurosi sa vedem ca Botosani este printre judetele foarte performante", au apreciat reprezentantii POS Mediu!

"Suntem bucurosi sa vedem ca Botosani este printre judetele foarte performante", au apreciat reprezentantii POS Mediu!
Reprezentantii Primariei Botosani si cei ai Consiliului Judetean Botosani au fost felicitati, joi, de catre reprezentantii Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operational Sectorial de Mediu, prezenti la Botosani in perioada 25-25 noiembrie, cu ocazia celei de-a noua reuniuni a Comitetului.

Adrian Mandroiu, directorul general al Directiei Generale Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial "Mediu", a precizat ca prin proiectele depuse in cadrul acestui program, pe termoficare, apa si deseuri, judetul Botosani a reusit sa atraga fonduri nerambursabile de 172 de milioane de euro, fara TVA, din care suma nerambursabila ce provine de la Uniunea Europeana si de la bugetul de stat este de circa 150 de milioane de euro.

"Consiliul Judetean si Primaria Botosani au reusit sa pregateasca proiecte pe toate axele prioritare importante, proiecte mari de investii in domeniul deseurilor, al apei si al termoficarii urbane. Pentru proiectele de apa si de deseuri cofinantarea locala a judetului este de 2%, iar in ceea ce priveste proiectul de termoficare cofinantarea este de 5%, restul banilor sunt din surse nerambursabile, din fonduri de coeziune, fondul european de dezvoltare regionala si o cota semnificativa de 18% de la bugetul de stat. In ceea ce priveste proiectul de termoficare, confinantarea de la Comisia Europeana, din fonduri de coeziune, este de 50%, iar de la bugetul de stat cofinantarea este de 45%. Sunt investitii mari, deosebit de importante pentru zona Botosani, sunt investitii care functioneaza, care au inceput sa mearga. Suntem bucurosi sa vedem ca Botosani este printre judetele foarte performante, au reusit sa contracteze si suntem increzatori ca pana in anul 2015 absolut toate investitiile vor fi finalizate cu succes", a spus Adrian Mandroiu.

Acesta a precizat ca deocamdata nu vor fi facute inspectii pe santier, pentru ca investitiile sunt abia la inceput, insa acestea sunt atent monitorizate de catre organismul intermediar de la Baca., iar in cazul in care vor fi semnalate nereguli vor fi facute si vizite in teren.


"Nu mai gandim un sistem municipal, cum am gandit la ISPA, ci gandim un sistem regional si este nevoie sa se creeze o asociatie de dezvoltare care reuneste nu numai municipiul, ci si Consiliul Judetean si primariile care sunt beneficiare ale investitiei. La deseuri este mai complicat, avem o asociere care nu corespunde numai autoritatii care beneficiaza ci si tuturor autoritatilor locale din judet, prin urmare e nevoie si de o decizie politica, care nu intotdeauna este usor de luat. Botosani merita felicitari pentru ca este unul dintre judetele care a reusit, aici s-a gasit intelepciunea politica pentru a se reusi finantarea proiectelor", a mentionat secretarul general al Directiei Generale Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial "Mediu".

În cadrul reuniunii Comitetului de Monitorizarea pentru Programul Operational Sectorial "Mediu" s-a analizat stadiul pregătirii şi aprobării proiectelor cofinanţate prin POS Mediu, precum şi progresul în implementarea acestora.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ancheta privind explozia din Primăverii, transferată la alt parchet

astăzi, 17:28
60

Constituit sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, dosarul referitor la explozia care a afectat dramatic imobilul din Primăverii 18 şi a dus la rănir...

A căzut în fântâna pe care încerca să o curețe!

astăzi, 16:27
319

Un bărbat din județul Botoșani a fost, marți, la un pas de moarte după ce a căzut într-o fântână pe care încerca să o curețe.Bărbatul de 52 de ani, din satul...

Expoziţia "Reptile vii", la Muzeul de Ştiinţe ale Naturii Dorohoi!

astăzi, 15:25
133

Muzeul Judeţean Botoşani, Secţia Ştiinţele Naturii Dorohoi, în colaborare cu Exotic Land SRL, organizează în perioada 26 septembrie - 29 octombrie expoziţia "Reptile vii"....