"Sunt o baba comunista", romanul botosaneanului Dan Lungu, va fi ecranizat, in regia lui Stere Gulea!

"Sunt o baba comunista", romanul botosaneanului Dan Lungu, va fi ecranizat, in regia lui Stere Gulea!

 DAN LUNGU  

Rolul principal va fi jucat de actrita Luminita Gheorghiu. Regizorul Stere Gulea dezvaluie ca, datorita caracterului de fresca, de reconstituire a unei epoci, filmul va avea, indiscutabil, un aspect comic.

"Sper sa fie o comedie cu aspect nostalgic, in care sa vedem cum, pe langa nivelul oficial, absurd, vizibil, viata oamenilor decurgea normal. Privite de la o distanta convenabila, dupa 20 de ani, multe aspecte caracteristice epocii comuniste par absurde", spune Stere Gulea.

Filmarile pentru "Sunt o baba comunista" vor avea loc intr-un un orasel de provincie obisnuit, care sa pastreze, inca, atmosfera din perioada comunista.

Botosaneanul Dan Lungu, autorul romanului care va inspira filmul, este unul dintre cei mai tradusi scriitori din tanara generatie. A facut studii postdoctorale de sociologie la Sorbona, si este redactor al revistei pariziene Au Sud de l Est.

In 1996, Lungu a initiat, la Iasi, grupul literar Club 8, iar intre 2001 si 2002 a fost redactor-sef al revistei de cultura Timpul.

Stere Gulea se numara printre cei mai respectati regizori romani, cu realizari memorabile cum ar fi productiile "Iarba verde de acasa" si "Morometii". Cel mai recent film al sau, "Weekend cu mama", a avut premiera in 2009.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
119

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
78

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
76

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...