"S-a savarsit o eroare atunci cand s-a facut retrocedarea terenului cu tot cu Lacul cu nuferi si caile de acces", spune presedintele CJ Botosani!

"S-a savarsit o eroare atunci cand s-a facut retrocedarea terenului cu tot cu Lacul cu nuferi si caile de acces", spune presedintele CJ Botosani!
Mihai Ţâbuleac spune ca s-a făcut o eroare atunci când a fost retrocedat terenul din comuna Mihai Eminescu cu tot cu Lacul cu nuferi şi căile de acces, în prezent autorităţile nereuşind să ajungă la un consens cu noul proprietar, medicul Dorin Vasiliu, astfel că s-a declanșat procedura exproprierii.

"E declansata procedura de expropiere, numai ca este o procedura care dureaza si un an. Deocamdata s-a constituit o comisie care trebuie sa execute un proiect care sa stea la baza exproprierii. Trebuie sa demonstram ca e vorba de o operatiune de cauza de utilitate publica si este cu adevarat un obiectiv de interes public. In opinia mea, s-a savarsit o eroare atunci cand s-a facut retrocedarea terenului, inclusiv cu acest obiectiv. Corect era sa se faca o retrocedare, dar obiectivul Lacul cu nuferi si caile de acces sa ramana in domeniul public. Am incercat o intelegere pe cale amiabila cu proprietarul, dar nu am ajuns la un consens", a declarat Mihai Tabulesc, presedintele Consiliului Judetean Botosani.

Chiar dacă inițial proprietarul și-a dat acceptul pentru vânzarea Lacului, ulterior s-a răzgândit, existând o neînțelegere vizavi de pret. Mai apoi, reprezentanții Consiliului Județean au apelat la instanță, pentru stabilirea unui preț, insă proprietarul s-a răzgândit din nou, astfel ca acum CJ uzează de ultima posibilitate legală pentru a trece Lacul cu nuferi in domeniul public al județului și anume exproprierea pentru o cauză de utilitate publică.

Deși această procedură necesită o perioadă mai îndelungată de timp, președintele Consiliului Județean este convins că finalitatea va consta in trecerea obiectivului in domeniul public al județului.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
120

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
81

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
77

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...