"Reproşuri" aduse şefilor din Poliţie, pentru lipsurile din sistem! "Uneori mai pun lucrătorii din propriul buzunar"

"Reproşuri" aduse şefilor din Poliţie, pentru lipsurile din sistem! "Uneori mai pun lucrătorii din propriul buzunar"
Neajunsurile cu care se confruntă la ora actuală poliţiştii din judeţul Botoşani au fost aduse în atenţia şefilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) şi a prefectului, vineri, în cadrul Comisiei de Dialog Social, prin vocea preşedintelui Confederaţiei Naţionale Sindicale Meridian, filiala Botoşani, Virgil Bordei.

Problemele din sistem expuse de acesta au  făcut referire la cota de carburant insuficientă, deficitul de personal şi situaţia posturilor de poliţie.

Virgil Bordei a spus că unui poliţist îi vine foarte greu să facă misiunile când nu are carburant ca să se deplaseze, iar din cauza deficitului mare de personal, în special din mediul rural, se îngreunează mult activitatea lucrătorilo de poliţie. În plus, unii poliţişti sunt nevoiţi să lucreze în spaţii insalubre.

“Trei reproşuri aş avea la adresa şefilor mei, care doresc cu insistenţă să le transmită mai departe până la Minister. Cota de carburant insuficientă, nu poţi să patrulezi 340 de km cu 10 litri de carburant, când a fost cazul s-a suplimentat cota, dar de ce trebuie să te duci să iei mereu când s-a terminat. La posturile de poliţie comunale este deficit de personal. Foarte mulţi tineri agenţi care vin de pe băncile şcolii ajung la posturi şi pe lângă faptul că multe posturi sunt insalubre, vin şi bat la uşa şefilor şi vor să lucreze la oraş, ori trebuie poliţişti şi în comună pentru siguranţa cetăţeanului, sub toate aspectele. Trebuie făcut ceva şi pe linia aceasta, să renovăm şi acele posturi să fie funcţionale. Doresc cu insistenţă să se ajungă până la urechea ministrului să se mărească aceste cote de carburant, mai ales la structurile operative, ordine publică şi rutieră. Cota este insuficientă. Ne-au dotat cu  maşini dar vdacă nu se dă cota de carburant la ce folo suficientă la ce folos?", a spus Virgil Bordei.

Cms. şef Ilie Pânzaru, din cadrul IPJ Botoşani, a precizat că la nivelul conducerii instituţiei se cunosc toate aceste probleme, dar că poliţiştii trebuie să se descurce cu ce au.

“Lipsa de efectiv sigur că o recunoaştem. În mediul rural, din 200 şi ceva de lucrători câţi ar trebui să fie avem 44 lipsă, deci avem 20% lipsă în mediul rural în momentul de faţă şi este şi fluctuaţia de personal. Se caută soluţii la nivel de IGPR ni s-a promis, s-a dat şi în presă că vor fi în perioada următoare angajări. Cu benzina poate ar trebui să fie mai multă dar cu ceea ce avem ne descurcăm, facem treabă. E adevărat că uneori mai pun lucrătorii din mediul rural din propriul buzunar. Asta este. Şi noi, împreună cu dvs., suntem beneficiarii serviciilor noastre şi suntem interesaţi să fie bine. Cu ceea ce avem trebuie să ne facem treaba şi să asigurăm siguranţa cetăţeanului", a spus cms. şef Ilie Pânzaru.

Prefectul Costică Macaleţi a dispus ca  toate solicitările venite din partea sindicatului să fie transmise mai departe Ministerului Afacerilor Interne.

“Sub egida Comisiei de Dialog Social vom trimite la Minister. Poate dacă mai scriem şi noi şi mai sesizăm superiorii poate se întâmplă ceva pozitiv, dar eu sunt încrezător că se întâmplă", a afirmat prefectul.

 

Spune-ne opinia ta