"Pasapoartele Diavolului" au trecut de Senat

"Pasapoartele Diavolului" au trecut de Senat
Legea privind introducerea pasapoartelor electronice a fost adoptata tacit in plenul Senatului, in varianta Guvernului, dupa ce senatorii nu au intrunit numarul de voturi, respectiv 69, nici pentru admiterea, dar nici pentru respingerea ei, informeaza ziare.com.

Initial, OUG nu a intrunit numarul necesar de voturi pentru adoptare, fiind votata doar de 65 de senatori, in timp ce 19 s-au impotrivit, iar 12 s-au abtinut.

La finalul votului, liderul PSD Toni Grebla a cerut reluarea votului pentru raportul Comisiei, initiativa sustinuta si de grupurile PD-L si UDMR.

Presedintele sedintei, Alexandru Peres, a reluat votul, dar nici de aceasta data senatorii nu au reusit sa se decida asupra acestei legi, raportul primind doar 60 de voturi pentru Ordonanta 58, iar proiectul pentru respingerea acesteia a primit 55.

Astfel, ordonanta a fost adoptata tacit, fiind ultima zi in care mai putea fi votata in Senat, si urmeaza sa fie dezbatuta la Camera Deputatilor, in varianta Guvernului.

Plenul Senatului hotarase in sedinta de pe 11 martie sa amane pentru luni, 16 martie, votul final pentru OUG prin care se introduc pasapoartele electronice, raportul suplimentar al Comisiei juridice a Senatului neintrunind numarul necesar de voturi pentru a fi aprobat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Blocada polițiștilor și jandarmilor în Botoșani și localități s-a lăsat cu sancțiuni: 14 șoferi au rămas fără permis în ultimele 24 de ore!

astăzi, 17:24
26

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 5 acțiuni punctuale în orașele Dorohoi, Săveni, Flămânzi, Darabani și Botoșani în cadrul planului BLOCADA, a...

PNL Botoșani, Cătălin Flutur, întâlnire cu taximetriștii: „O unitate de breaslă mai rar întâlnită în zilele noastre” (foto)

astăzi, 16:14
58

Candidatul din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, Cătălin Flutur, a avut zilele trecute o întâlnire cu taximetriștii din Botoșani.Redăm mai jos i...

Eveniment dedicat antreprenorilor din Botoșani: Conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente! (foto)

astăzi, 15:56
112

Sute de antreprenori din Botoșani au participat, joi, la o conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente cu fonduri europene. Evenimentul este organizat de către Camera de Comerț, Indust...