"Părinţi" condamnaţi la puşcărie după ce şi-au agresat sexual propriile fiice!
BOTOSANI

"Părinţi" condamnaţi la puşcărie după ce şi-au agresat sexual propriile fiice!
Monştrii cu chipuri umane se ascund în proximitatea noastră şi nici nu bănuim ce calvar produc prin propria lor existenţă. Este cazul a doi bărbaţi, ambii din judeţ, care nu au ţinut cont că şi-au transformat fiicele în victime.

Au crezut că vor putea să continue să se "distreze" mult timp, să profite de autoritatea pe care o aveau asupra copilelor iar ameninţările cu violenţe şi chiar cu moartea să fie suficiente pentru ca ele să tacă şi să suporte, însă nu a fost aşa. Ambii au fost condamnaţi în primă instanţă la pedepse cu închisoarea.

Cazul "Flămânzi"

La începutul acestui an, lumea din Flămânzi era şocată de o descoperire făcută de preotul satului: Mihai L., de 31 de ani, îşi viola constant fiica de numai 11 ani, martori ai dramei copilei fiind chiar mama ei şi surorile mai mici. Mai mult, o vecină a familiei cunoştea chinul fetiţei chiar de la ea şi îi povestise unui alt vecin care a încercat să stea de vorbă cu monstrul, dar nu a avut succes. Individul şi partenera de viaţă trăiau în concubinaj de aproape 12 ani, din relaţie rezultând patru fete cu vârste între şase luni şi 11 ani. Cei doi părinţi sunt analfabeţi, nu au locuri de muncă, iar sărăcia din casa lor este cunoscută de toată lumea, preotul Parohiei fiind cel care a făcut nenumărate apeluri la omenia enoriaşilor pentru a ajuta familia.

Tatăl fetiţelor era cunoscut în sat ca beţiv, violent, care îşi agresa constant întreaga familie şi care cheltuia toţi banii pe care îi câştigă muncind cu ziua pe băutură şi ţigări, nepăsându-i că fetiţele lui nu au ce mânca. Ba mai mult, dacă pe fiica cea mare o abuza sexual, pe celalalte fetiţe le agresa fizic şi verbal, ameninţând cu incendierea casei. De altfel, preotul paroh a şi fost cel care a descoperit grozăvia care avea loc în căsuţa familiei, cu ocazia vizitei de Crăciun. Atunci l-a surprins pe individ în pat cu fiica cea mare, fetiţa dând semne că este traumatizată. Când a luat-o la întrebări pe mamă despre ce se întâmpla în casă, femeia i-a povestit despre abuzuri. Descoperirea preotului a pus în mişcare toate rotiţele sistemului, fetiţele fiind luate din casă iar individul băgat după gratii.

Acum justiţia şi-a spus cuvântul, Mihai L. fiind condamnat la opt ani şi patru lui de închisoare pentru viol în formă continuată şi rele tratamente aplicate minorului. De asemenea, instanţa a dispus înştiinţarea victimei sale în momentul în care individul va fi pus în libertate în orice mod precum şi plata către fiică a sumei de 50.000 de lei reprezentând daune morale. Mihai L. a atacat cu apel sentinţa Judecătoriei, dosarul urmând să fie înregistrat la instanţa superioară.

Cazul "Truşeşti"

Dacă în primul caz era vorba de un individ analfabet, abrutizat, în cel de-al doilea, agresorul este un pic mai "educat", însă la fel de aplecat spre consumul de băuturi alcoolice şi spre abuzul de violenţă. A crescut-o pe fiica partenerei de viaţă ca pe propria-i fiică, alături de alţi patru copii pe care i-a făcut femeii care i-a stat alături. De la mijlocul anului trecut Dumitru A. a început să-şi violeze fiica vitregă, la scurt timp şi fiica naturală devenindu-i victimă. Până în aprilie 2016 au suportat fetele violurile tatălui, în condiţiile în care mama lor ştia la ce sunt ele supuse, dar, din cauza fricii de bătaie, a tăcut. Când nu a mai suportat, fata cea mare, acum în vârstă de 18 ani, i-a povestit unchiului ce îi face de aproape un an tatăl vitreg ei și surorii, fiind sfătuită de bărbat să meargă la Poliție, lucru pe care l-a și făcut, la începutul lunii mai.

În fața anchetatorilor, Dumitru A. a recunoscut că a întreținut raporturi sexuale cu ambele fete, dar a spus că de fiecare dată când s-a întâmplat acest lucru era în stare de ebrietate, iar fetele ar fi fost de acord să se culce cu el. Potrivit anchetatorilor, dacă în cazul uneia dintre fete, din probatoriul administrat a rezultat că a fost victima a patru acte materiale de viol, în cazul surorii sale, pornind de la premisa că fapta se petrecea cel puţin o dată pe săptămână, în intervalul septembrie 2015- aprilie 2016, rezultă cel puţin 60 de acte materiale ale infracţiunii de viol.

Dumitru A. a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru viol, procesul penal pornit împotriva lui pentru infracţiunile de violenţă în familie încetând în urma "împăcării" cu fiicele lui. După ce îi va fi comunicată sentinţa, Dumitru A. va avea posibilitatea de a face apel la decizia instanţei.

Ambii bărbaţi sunt în arest preventiv, iar după ce sentinţele vor fi definitive, profilele genetice vor fi introduse în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. Ce a rămas în urma lor? Coşmarul pe care victimele lor, sânge din sângele lor, îl retrăiesc şi traumele pe care încearcă să le depăşească cu ajutorul specialiştilor.

Despre cele două cazuri, Ştiri.Botoşani.Ro a scris aici:

La Botoşani, tăcerea complice naşte monştri: Fetiţă lăsată pradă poftelor animalice ale propriului tată! 

şi aici:

Trimis în judecată pentru orori puse pe seama consumului de alcool! 

 

Spune-ne opinia ta