"Nu lăsa distanţa până la spital să devină incurabilă!"

"Nu lăsa distanţa până la spital să devină incurabilă!"
"Nu lăsa distanţa până la spital să devină incurabilă!" - Redirectioneaza 2% din impozitul pe venit catre SMURD, pentru achizitionarea unui elicopter!

Sanatatea e mai importanta decat toate. Insa ce te faci atunci cand, din cauza neajunsurilor sistemului medical, iti dai seama ca viata ta, a celor dragi sau a semenilor de langa tine nu poate fi salvata?

Cu siguranta va este cunoscut faptul ca un procent destul de mare dintre vietile pe care SMURD reuseste sa le salveze se datoreaza vitezei de reactie si a timpului scurt de interventie, mai ales atunci cand este vorba despre cazuri care necesita transportul pacientului cu elicopterul. Nu putine au fost cazurile in care botosaneni care au avut nevoie de tratament de specialitate sau de interventii in spitale din tara, pentru care fiecare secunda era pretioasa, au reusit sa fie salvati, dupa ce au fost transportati pe calea aerului.

"Fundaţia pentru SMURD" doreşte să achiziţioneze un avion medical, insa acest lucru se poate materializa numai cu ajutorul nostru, al tuturor. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani, în colaborare cu "Fundaţia pentru SMURD", deruleaza pana pe data de 15 mai 2011 o campanie de informare a cetăţenilor judeţului cu privire la posibilitatea direcţionării a 2% din impozitul pe venit pentru susţinerea activităţii Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare.

SMURD Botoşani intervine pentru a salva viaţa cetăţenilor judeţului aflaţi în pericol (accidente rutiere, stopuri cardiace, infarcte de miocard, căzuţi de la înălţime, come, intoxicaţii grave, etc).

Din 16 decembrie 2010, când acest serviciu a devenit operaţional şi la Botoşani, şi până în prezent, paramedicii au avut sute de interventii.

Botoşănenii care doresc, prin direcţionarea a 2% din impozitul pe care îl plătesc statului pentru salariile din 2010 sau alte venituri să sprijine activitatea SMURD, pot completa şi trimite, până pe 15 mai 2011, DECLARAŢIA 230, dacă au venituri doar din salarii, sau DECLARAŢIA 200, dacă au venituri şi din alte surse (cedarea folosinţei bunurilor, drepturi de autor).

Cei care nu cunosc suma corespunzătoare a 2% din impozit pot lăsa căsuţa necompletată, suma urmând a fi calculată de către organele fiscale.

Datele de completare a declaraţiilor:

Denumire entitate nonprofit: FUNDAŢIA PENTRU SMURD

Cod de identificare fiscală: 20177660

Cont bancar (IBAN): RO15 RNCB 0188 0848 0804 0001

Formularul se completează de mână, în două exemplare, din care unul rămâne la contribuabil. După completare, acesta poate fi depus direct sau trimis prin poştă cu scrisoare recomandată (confirmare de primire) la Administraţia Finanţelor Publice a localităţii de domiciliu.

Cu banii adunaţi de la botoşăneni, dar şi de la ceilalţi contribuabili, "Fundaţia pentru SMURD" doreşte să achiziţioneze un avion medical. Obiectivul campaniei din acest an continuă proiectul umanitar, început în 2010, ce a vizat închirierea unui avion sanitar, prin intermediul căruia au fost efectuate, până acum mai multe misiuni umanitare, care au dus la salvarea de vieti omenesti.

Amănunte privind modalitatea de realizare a direcţionării a 2% din impozitul cetăţenilor pentru SMURD Botoşani pot fi găsite pe site-ul I.S.U. Botoşani www.isubotosani.rosau al Fundaţiei pentru SMURD www.fundatiapentrusmurd.ro.

Fondurile provenind din campaniile "2% pentru SMURD" derulate în anii precedenţi au fost folosite pentru salvarea mai multor vieţi, acesta fiind dezideratul şi scopul SMURD-ului.

Fundaţia pentru SMURD este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în anul 2006, ca persoană juridică privată, non-profit, apolitică, independentă de orice altă instituţie sau persoană, română sau străină.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Triumf botoșănean în Polonia: Trofeul festivalului și Premiul pentru cea mai bună actriță! (Foto)

astăzi, 09:54
1

Teatrul Pentru Copii și Tineret „Vasilache” (Studioul de Teatru pentru Tineret) a participat în această perioadă la Festivalul Internațional de Teatru Sitfy Polonia.Aflat la ...

„Învățăm să reciclăm”. Copii învățați de șeful Gărzii de Mediu să recicleze selectiv (Foto)

astăzi, 09:38
18

Elevii Școlii Gimnaziale nr. 2 Tudor Vladimirescu-Albești, coordonați de director prof. Chitic Mihaela, prof. Herghiligiu Simona și prof. Zănoagă Loredana, au participat la activitatea „&I...

Dan Șlincu, PSD: Șapte oferte pentru construirea noului pod peste Siret de la Vârfu Câmpului

astăzi, 09:25
24

Comisia de achiziție din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a început procesul de analiză a celor șapte oferte depuse în cadrul licitației pe...