"Iubirea intre miraj si colaj", prezentata de elevii Liceului cu Program Sportiv!

"Iubirea intre miraj si colaj", prezentata de elevii Liceului cu Program Sportiv!
Elevii Liceului cu Program Sportiv din Botoşani au beneficiat de un binemeritat "popas cultural" la Galeria de Arta a Muzeului Judetean, unde s-a desfăşurat acţiunea cu titlul "Iubirea, între miraj şi colaj".

Coordonati de prof. Oana-Roxana Neamtu si informatician Gherasa Stefan, elevii clasei a XI-a C de la Liceul cu Program Sportiv au amintit celor prezenti de unele dintre cele mai cunoscute cupluri de indragostiti. În eseurile lor, elevii au vorbit despre iubirea dintre Tristan si Isolda, Romeo si Julieta, Orfeu si Euridice si, surpriza activitatii, - Eminescu si Veronica Micle.
A doua parte a manifestării a constat in  prezentarea unui colaj de filme romanesti care trateaza aceeasi tema, a IUBIRII. Elevii au ales secvente din filme precum "Morometii", "Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi", "Declaratie de dragoste", "Baltagul" si "Extemporal la dirigentie".

In final, a avut loc o dezbatere prin care s-a urmarit intelegerea evolutiei iubirii in cuplu si familie, pe baza celor vizionate. Elevii au primit diplome de participare, urmand sa intre in posesia CD-ului cu fotografiile si inregistrarea acţiunii.

"Activitatea de astazi este o prima colaborare cu Sectia de Arta a Muzeului Judetean si cu doamna muzeograf Camelia Diaconu. Atmosfera a fost pe placul elevilor, mai ales că am beneficiat şi de muzica ambientala. Elevii liceului au demonstrat inca o data ca au si alte calitati decat cele sportive. Le urez succes pe viitor", spune coordonatorul activitatii, Oana-Roxana Neamţu.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
76

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
86

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
118

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...