"Eroul cu făcăleţ" de la Iaşi, făcut de BBC vedetă în întreaga lume!

"Eroul cu făcăleţ" de la Iaşi, făcut de BBC vedetă în întreaga lume!

Două înregistrări video realizate cu telefonul l-au transformat pe brutarul ieşean plecat din Dacia la Londra în erou şi vedetă în presa internaţională. Ieri, acesta a apărut la postul de televiziune BBC, dând interviuri şi marilor agenţii internaţionale de presă, care l-au mediatizat pe întreaga planetă. Cum a „rupt“ Florin Morariu navetele de capetele teroriştilor şi cum i-a pus la punct cu făcăleţul, vă povesteşte chiar el, în rândurile care urmează.

"Ferească Dumnezeu ce este aici. Nebunii ăştia au împuşcat oameni. Uitaţi-vă fraţilor. I-am dat un basket (trad. - coş) în cap la teroristul ăsta (…) Adu ceva, adu-mi ceva mai dur. Adu-mi un par de sub masă. Făcăleţul de sub masă, du-te şi adu-l. Doi terorişti din ăştia au tăiat oamenii pe stradă. Uitaţi-vă ce e aici! Doamne fereşte!".

Aceste vorbe, surprinse în timpul atacului terorist care a zguduit din temelii fosta capitala a Imperiului britanic, au făcut deja înconjurul planetei. Florin Morariu, un ieşean de 32 de ani din Dacia, plecat la muncă în Albion, a arătat lumii întregi, direct de la sursă, faţa hâdă a terorismului şi ororile extremismului care „bântuie“ Occidentul.

Două înregistrări video realizate cu telefonul l-au transformat pe brutarul ieşean în erou şi vedetă în presa internaţională. În doar două zile de la atentatul din Londra, peste 2,1 milioane de persoane au văzut înregistrările publicate de Florin Morariu pe contul lui de Facebook. Până sâmbătă noaptea, Morariu era un simplu imigrant în capitala Marii Britanii, plecat din România la muncă în Londra pentru a-şi face un rost în viaţă. În Iaşi, a locuit în cartierul Dacia şi, potrivit datelor publicate pe contul său de Facebook, a lucrat şi la Carrefour Felicia.

Publicaţii de prestigiu de pe tot mapamondul au elogiat curajul de care a dat dovadă brutarul român, în timpul atacului terorist de sâmbătă seara, din Piaţa Borough din Londra. În print, dar şi în ediţiile electronice, ziare de mare tiraj din Marea Britanie precum „Daily Mail“, „The Daily Telegraph“, „Mirror“ sau „The Sun“ au relatat întâmplarea. „Eroul de pe London Bridge povesteşte cum s-a luptat cu atacatorii“, a scris „The Sun“. „Un român curajos a atacat unul dintre teroriştii de pe London Bridge“, a titrat „Mirror“. Potrivit aceleiaşi publicaţii britanice, „în film, Florin Morariu cere în mod repetat ca oamenii să-i aducă arme pentru a putea lupta împotriva atacatorilor“. „Un bucătar român a stat tare pe picioare când a lovit un atacator în cap cu o ladă şi a adăpostit 20 de oameni îngroziţi în brutăria unde lucrează, în timpul atacului terorist de pe Borough Market“, a notat „The Daily Telegraph“.

Cazul, relatat amplu şi în presa de peste Ocean

Nici presa de peste Ocean, din Statele Unite, nu a ocolit subiectul, iar povestea ieşeanului Florin Morariu a ajuns în atenţia publicului american, între altele, prin intermediul „Associated Press“, „New York Daily News“ sau „USA Today“. „Un bucătar român povesteşte cum i-a ajutat pe alţii în timpul atacului“, a relatat „New York Daily News“. „Am văzut pe fereastră că toată lumea era agitată, toată lumea alerga, oameni, femei... leşinau, cădeau. Am ieşit afară să văd ce se întâmplă, apoi am realizat: «O, Doamne, e un atac terorist aici!»“, a spus Morariu pentru „Associated Press“. Ziarul de Iasi

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
136

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
265

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
126

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...