"Bagajele cu mancare nu sunt acceptate de Posta Romana", spune un transportator botosanean!

"Bagajele cu mancare nu sunt acceptate de Posta Romana", spune un transportator botosanean!
Patronii firmelor de transport persoane spun ca pachetele cu mancare pentru studenti nu sunt acceptate de Posta Romana. "Firma mea nu transporta astfel de colete de care spune Posta Romana, sunt bagaje, insotite sau neinsotite, cu borcane cu mancare pentru student", spune unul dintre transportatorii botosaneni.

Regionala Postei Romane Iasi a solicitat Garzii Financiare si ARR sa efectueze controale in trafic pentru a sanctiona soferii de autocar sau maxi-taxi care transporta colete catre Iasi, motivat de faptul ca firmele de transport nu au autorizatie pentru a transporta colete si nici nu elibereaza chitanta pentru acest serviciu, facand astfel evaziune fiscala si concurenta neloiala Postei Romane.

Patronii firmelor de transport persoane care au rute catre Iasi spun ca aceasta masura este inadmisibila, in conditiile in care Posta Romana nu accepta sa transporte colete cu mancare, pentru ca, potrivit lui Viorel Grigoras, unul dintre actionarii firmei RVG, ceea ce se transporta de obicei pe autocar sunt genti de mancare pentru studenti, care nu au nici adresa, ca sa se poata numi un colet.

"Firma mea nu transporta astfel de colete de care spune Posta Romana, sunt bagaje insotite sau neinsotite cu borcane cu mancare pentru student, sunt fara adresa. Mai mult deca atat, aceste genti cu mancare nu pot fi transportate prin Posta, pentru ca nu sunt acceptate de serviciile postale. Aceste genti se dau direct la sofer sau la cunostinte care merg cu acel transport. Sunt bagaje ultrafragile, cu mancare, care nu pot fi transportate prin Posta", a declarat Viorel Grigoras, patronul firmei RVG.

Reactiile privitoare la actiunea Postei Romane sunt impartite, cititorii Stiri Botosani aratandu-se indignati de faptul ca nu vor mai avea ocazia sa trimita pachete prin intermediul transportatorilor, existand insa si sustineri fata de controalele anuntate de ieseni.

VEZI AICI REACTIILE CITITORILOR STIRI BOTOSANI!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean prins la Botoșani cu un transport de material lemnos neînregistrat corect!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
57

Marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărb...

ITM le-a pus gând rău angajatorilor din panificație: Sute de mii de lei amendă pentru nerespectarea normelor de siguranță a muncii!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
103

În perioada 09 -12.04.2024, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, a avut loc Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile lega...

Bărbat de 62 de ani din Dorohoi a produs un accident după ce s-a urcat băut la volan!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
135

În cursul zilei de marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Dorohoi s-a produs un acc...