"Abandonat" acasă - Proiect "SCOOP" Botoşani

"Abandonat" acasă - Proiect "SCOOP" Botoşani
Asociaţia Şcoala de Cooperaţie SCOOP Botoşani anunţă publicul interesat că în perioada 19.09.2016 – 25.11.2016 derulează proiectul Abandonat acasă, proiect cofinanţat de Primăria Municipiului Botoşani.
  Scopul proiectului: Dezvoltarea unei atitudinii civice a cetățenilor față de problemele tinerilor ai căror parinți sunt plecați în străinătate
  Obiective:
  • Implicarea unui număr cât mai mare de tineri în activitățile proiectului
  • Identificarea problemelor reale întâmpinate de tinerii ai căror părinți sunt plecați în străinătate și creşterea nivelului de informare cu privire la problemele acestora
  • Integrarea tinerilor ai căror părinți sunt plecați în străinătate în viața școlii și a  comunității
  • Promavarea în comunitatea locală a activităților proiectului
           Grup ţintă: Elevi din clasele IX-XI ai căror părinți sunt plecați în străinătate (100 elevi).
    Beneficiarii proiectului: elevii si profesorii Școlii Profesionale de Cooperaţie Botoşani,
                                             familiile acestora, comunitatea locală.
 Activităţile principale:
Seminar - Societate sănătoasă=familie armonioasă
Tinerilor li s-au  prezentat materiale, referitoare la rolul familiei în societatea modernă și la beneficiile comunicării interpersonale în cadrul acesteia.  Invitații profesori psihopedagogi  și un preot au prezentat rolul părinților precum și obligațiile acestora față de copii.





Asigurarea legăturii dintre tineri și părinți utilizând mijloacele on line
Voluntarii au stabilit, un program de acces al tinerilor în Laboratorul de Informatică al școlii, unde a fost amenajat un spațiu de comunicare virtuală cu părinții. Voluntarii în proiect au contactat părinții plecați în străinătate, ajutând elevii să comunice prin - What's up, Skype, Facebook etc.





 
Ca la mama acasă
Tinerii de la clasele de Bucătari (voluntari în proiect) au pregătit în Laboratorul gastronomic al Școlii Profesionale de Cooperație mâncăruri ce amintesc de mesele în familie și de bucatele pregătite de mama.




Promovarea în comunitatea locală a activităților proiectului
Realizarea şi distribuirea, în Centrul vechi al oraşului, de fluturaşi informativi prin care se promovează valorile familie moderne.





"Proiect realizat cu sprijinul Municipiului Botoşani şi al Consiliului Local Botoşani.
Conţinutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziţia Municipiului Botoşani şi nu implică nici o  responsabilitate din partea acesteia".

COMUNICAT DE PRESĂ