PSD si PD-L isi impart monocolor ministerele si administratia locala!

PSD si PD-L isi impart monocolor ministerele si administratia locala!
Liderii PD-L si PSD au convenit ca ministerele sa fie monocolore, partidele care vor desemna ministrii sa aiba si secretarii de stat in aceeasi institutie si, la nivel local, partidul care detine presedintia Consiliului Judetean sa aiba si prefectul, au declarat, pentru NewsIn, surse din PD-L si PSD.

Intelegerile PSD si PD-L pentru impartirea monocolora a posturilor la guvernare:

Cele doua partide politice urmeaza sa-si imparta, in mod egal, posturile in administratia centrala si locala.

In judetele in care niciunul dintre cele doua partide nu detine presedintia Consiliului Judetean, se stabileste, prin negocieri, ce partid va prelua conducerea prefecturii.

 Ministerul Justitiei nu intra in discutie la negocieri, urmand ca presedintele Traian Basescu sa desemneze un ministru independent (sustin surse PD-L, confirmate de PSD). 

Desemnarea in functiile de ministru a unor persoane tinere, care sa inlocuiasca vechea garda de demnitari prezenti de-a lungul timpului in Guvern.

Din partea PSD, exemplele care au fost date, ca reprezentand profilul unui potential ministru, au fost Titus Corlatean si Cristian Diaconescu, in vreme ce PD-L a exemplificat cu Roberta Anastase, Monica Iacob Ridzi si Sever Voinescu.

MIRA si Ministerului Finantelor de cel al Economiei se vor separa in doua entitati.

UDMR ar urma sa primesca posturi de secretari de stat in ministerele PD-L, dar si pozitii in administratia locala, dublate si de descentralizarea resurselor financiare.

Potrivit surselor citate, PD-L si PSD urmeaza sa inceapa negocierilor privind structura Guvernului si impartirea portofoliilor imediat dupa semnarea protocolului de colaborare.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
620

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
136

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
85

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...