PSD Botosani acuza Guvernul si Institutia Prefectului de politizarea institutiilor publice deconcentrate

PSD Botosani acuza Guvernul si Institutia Prefectului de politizarea institutiilor publice deconcentrate

COSTICA MACALETI

Membrii PSD sustin ca au intrat in posesia unui e-mail trimis de Prefectura Botosani catre toti functionarii publici din unitatile deconcentrate, cu scopul de a realiza o situatie clara in ceea ce priveste functiile de conducere ale membrilor Partidului Democrat Liberal.

"Guvernul Romaniei spune ca nu fac politizarea institutiilor publice. Noi stim ca un functionar public sau un inalt functionar public nu trebuie sa faca politica, cu atat mai mult in perioada asta de criza cand poporul roman are necazuri adevarate, decat sa umblam cu astfel de documente. Guvernul pana si acum, in loc sa se ocupe de altceva, se ocupa de politizarea institutiilor publice. Vor sa puna numai PDL-isti la conducere, indiferent daca sunt competenti, daca au expertiza in domeniul respectiv, vor sa puna PDL-isti de-ai lor", a afirmat social-democratul Costica Macaleti.

E-mailul ar fi fost trimis in dimineata zilei de 16 iulie a.c., solicitandu-se de urgenta completarea tabelului atasat pentru aceeasi zi, la ora 11.00, nefiind specificat motivul acestei actiuni.

Cu titlul "Situatia conducatorilor serviciilor publice deconcentrate din judetul Botosani", tabelul cuprinde rubrici precum numele si prenumele, postul de conducere acoperit de membrii PDL ca functionari publici sau concurs, postul ocupat de persoana care castiga in instanta functia, postul ocupat de persoana numita interimar inainte de 2009, postul de conducere ocupat de PDL conform OUG nr. 37 si 105/2009 si postul de conducere vacant neacoperit.

Costica Macaleti sustine ca e-mailul a fost obtinut de la "un cetatean care mi l-a adus pur si simplu, cetatean care a avut acces la astfel de informatii".

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
264

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
315

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
445

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...