Proteste VIOLENTE în faţa Ambasadei Rusiei de la Kiev - VIDEO, GALERIE FOTO

Proteste VIOLENTE în faţa Ambasadei Rusiei de la Kiev - VIDEO, GALERIE FOTO
Aproximativ 300 de persoane protestau sâmbătă seara în faţa Ambasadei Rusiei de la Kiev, reuşind să dea jos steagul rus de pe clădire, să răstoarne maşini şi să spargă mai multe geamuri ale reprezentanţei, relatează agenţia Itar-Tass, citat de MEDIAFAX.

Protestatarii au afirmat că vor trimite acest steag rus militarilor ucraineni care participă la operaţiunea antiteroristă din estul ţării. Ei au arborat pe gardul ambasadei steagul Ucrainei. Potrivit Itar-Tass, protestatarii au aruncat cu pietre spre ambasadă şi au răsturnat câteva maşini aparţinând reprezentanţei ruse.

Mitingul a început în mod paşnic, cu participarea a peste 80 de persoane, a relatat purtătorul de cuvânt al ambasadei, Oleg Grişîn. Ulterior, protestatarii au început să se comporte agresiv, să scandeze lozinci antiruse şi să ceară întreruperea relaţiilor diplomatice cu Rusia.



Pentru a împiedica luarea cu asalt a ambasadei de către protestatari, clădirea a fost înconjurată de poliţişti ucraineni. Însă la scurt timp după acesta, poliţiştii s-au retras.

Ministerul rus de Externe s-a declarat "indignat" de acţiunile protestatarilor şi a cerut Kievului să ia măsuri, pentru a garanta securitatea deplomaţilor ruşi pe teritoriul Ucrainei, potrivit unui comunicat. Diplomaţia rusă a apreciat, într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, că "asaltarea Ambasadei Rusiei de la Kiev este un adevărat vandalism. Aşa arată celebrele valori europene".



Departamentul de Stat american, de asemenea, a condamnat aceste incidente, îndemnând autorităţile ucrainene să asigure securitatea reprezentanţei ruse, relatează RIA Novosti.

Protestele au izbucnit după ce insurgenţi din estul Ucrainei au doborât, sâmbătă dimineaţă, un avion de transport militar ucrainean în zona oraşului Lugansk, omorând peste 49 de persoane. Vladislav Selezniov, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, a declarat că rebelii proruşi au doborât un avion militar de tip IL-76.



"Teroriştii au tras focuri de armă în mod cinic şi trădător cu o mitralieră grea şi au atins avionul de tip IL-76 care transporta trupe şi care urma să aterizeze la Lugansk", a comunicat Ministerul ucrainean al Apărării.

sursa: MEDIAFAX

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
88

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
60

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
211

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...