PROTEST la Penitenciarul Botoşani, împotriva ministrului Prună! FOTO- VIDEO

PROTEST la Penitenciarul Botoşani, împotriva ministrului Prună! FOTO- VIDEO
Joi a fost rândul Penitenciarului Botoşani să continue acţiunile de protest împotriva ministrului Justiţiei, Raluca Prună, a deciziilor luate de acesta, precum şi a conducerii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Câteva zeci de lucrători din Penitenciarul Botoşani, din Sindicatul Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare şi din Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, au ieşit în afara unităţii de detenţie şi şi-au strigat nemulţumirile în privinţa condiţiilor de muncă, a salarizării, care nu este pe măsura eforturilor, precum şi a deficitului de personal care îi obligă pe cei din sistem să lucreze ore suplimentare care nu sunt plătite. "Înarmaţi" cu vuvuzele şi fluiere, lucrătorii au făcut un zgomot infernal, printre scandări, încercând să atragă atenţia şi asupra lor. 

Florin Andrici, liderul filialei Botoşani a Sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare: "Ne considerăm nedreptăţiţi de către Minister în aplicarea Ordonanţei 20 privind salarizarea, a condiţiilor de muncă în care lucrează angajaţii, a celorlalte drepturi, concedii restante. Astea sunt în linii mari ceea ce noi solicităm: respectarea legii. Aşa cum nouă ni se cere să respectăm legea şi drepturile deţinuţilor, aşa considerăm că trebuie să facă şi ministrul Justiţiei şi ANP-ul, prin directorul general".

Ionel Dimitrovici, din partea Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor: "Avem trei revendicări principale: îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, deficitul de personal şi inechitatea salarială. Doamna ministru susţine că ea cunoaşte realităţile din penitenciare, ceea ce este fals. E adevărat, ea a fost în vizită, dar şi noi am fost în vizită la muzeu, a fost foarte frumos. Dar în spatele zidurilor, numai noi ştim cu ce greutăţi ne confruntăm, cu ce presiuni atât din partea factorilor de conducere cât şi a deţinuţilor".

Sindicaliştii susţin că angajații din penitenciare lucrează în aceleași condiții pe care ministrul Raluca Prună le deplânge în ceea ce-i privește pe deținuți. "La nivel național sistemul penitenciar are un deficit de 8.000 de posturi raportat la standardele în materie emise de către ANP și se înregistrează 1,5 milioane de ore suplimentare, iar perspectiva este ca acești indicatori să se înrăutățească în condițiile în care dinamica de personal înregistrează un trend negativ pe fondul inechităților salariale promovate de către ministrul Raluca Prună prin refuzul de a aplica OUG 20/2016 și angajaților din penitenciare", afirmă lucrătorii din Penitenciare.

Acest act normativ a fost adoptat de către Guvernul României tocmai pentru a elimina inechități salariale în sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională, iar în bugetul ANP există deja sumele de bani necesare asigurării acestui drept, însă, spun sindicaliştii, plățile sunt blocate din ordinul ministrului Justiției, care refuză fără un temei legal aplicarea acestui act normativ, deși toți ceilalți miniștri de resort au dat aprobările necesare.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Golofca se desparte de FCSB cu o scrisoare către fani. Acesta urmează să revină la FC Botoşani

astăzi, 14:44
71

Varful in varsta de 27 de ani se va intoarce la FC Botosani, dupa numai 6 luni petrecute in tricoul "ros-albastru", pe care le numeste insa "cele mai frumoase momente din ca...

Veteran de război, sărbătorit de primarul Cătălin Flutur, la împlinirea a 105 ani - FOTO

astăzi, 14:15
253

Gheorghe Baciu s-a născut fix acum 105 ani, pe data de 18 decembrie 1912.Astăzi, cu ocazia sărbătoririi venerabilei vârste, primarul Municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a dorit să...

Pieton accidentat de o maşină, după o traversare neregulamentară!

astăzi, 13:42
848

Un tânăr de 24 de, ani aflat la volanul unui autoturism ce se îndrepta dinspre benzinăria Cristal spre centrul oraşului, a acroşat un bătrân, de 82 de ani, ce se angajase n...