PROTEST la Penitenciarul Botoşani, împotriva ministrului Prună! FOTO- VIDEO

PROTEST la Penitenciarul Botoşani, împotriva ministrului Prună! FOTO- VIDEO
Joi a fost rândul Penitenciarului Botoşani să continue acţiunile de protest împotriva ministrului Justiţiei, Raluca Prună, a deciziilor luate de acesta, precum şi a conducerii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Câteva zeci de lucrători din Penitenciarul Botoşani, din Sindicatul Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare şi din Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, au ieşit în afara unităţii de detenţie şi şi-au strigat nemulţumirile în privinţa condiţiilor de muncă, a salarizării, care nu este pe măsura eforturilor, precum şi a deficitului de personal care îi obligă pe cei din sistem să lucreze ore suplimentare care nu sunt plătite. "Înarmaţi" cu vuvuzele şi fluiere, lucrătorii au făcut un zgomot infernal, printre scandări, încercând să atragă atenţia şi asupra lor. 

Florin Andrici, liderul filialei Botoşani a Sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare: "Ne considerăm nedreptăţiţi de către Minister în aplicarea Ordonanţei 20 privind salarizarea, a condiţiilor de muncă în care lucrează angajaţii, a celorlalte drepturi, concedii restante. Astea sunt în linii mari ceea ce noi solicităm: respectarea legii. Aşa cum nouă ni se cere să respectăm legea şi drepturile deţinuţilor, aşa considerăm că trebuie să facă şi ministrul Justiţiei şi ANP-ul, prin directorul general".

Ionel Dimitrovici, din partea Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor: "Avem trei revendicări principale: îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, deficitul de personal şi inechitatea salarială. Doamna ministru susţine că ea cunoaşte realităţile din penitenciare, ceea ce este fals. E adevărat, ea a fost în vizită, dar şi noi am fost în vizită la muzeu, a fost foarte frumos. Dar în spatele zidurilor, numai noi ştim cu ce greutăţi ne confruntăm, cu ce presiuni atât din partea factorilor de conducere cât şi a deţinuţilor".

Sindicaliştii susţin că angajații din penitenciare lucrează în aceleași condiții pe care ministrul Raluca Prună le deplânge în ceea ce-i privește pe deținuți. "La nivel național sistemul penitenciar are un deficit de 8.000 de posturi raportat la standardele în materie emise de către ANP și se înregistrează 1,5 milioane de ore suplimentare, iar perspectiva este ca acești indicatori să se înrăutățească în condițiile în care dinamica de personal înregistrează un trend negativ pe fondul inechităților salariale promovate de către ministrul Raluca Prună prin refuzul de a aplica OUG 20/2016 și angajaților din penitenciare", afirmă lucrătorii din Penitenciare.

Acest act normativ a fost adoptat de către Guvernul României tocmai pentru a elimina inechități salariale în sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională, iar în bugetul ANP există deja sumele de bani necesare asigurării acestui drept, însă, spun sindicaliştii, plățile sunt blocate din ordinul ministrului Justiției, care refuză fără un temei legal aplicarea acestui act normativ, deși toți ceilalți miniștri de resort au dat aprobările necesare.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Circ în toată regula făcut de un șofer, după ce a produs un accident pe strada Pacea!

astăzi, 17:10
1309

Astăzi, poliţiştii Biroului Rutier - Poliţia municipiului Botoşani au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de un bărbat de 36 de ani, din municipiul Botoşani, bănuit de ...

Sentința definitivă pentru Dan Șova: 3 ani de închisoare cu executare!

astăzi, 17:03
194

Trei ani este pedeapsa pentru Dan Şova, la ultimul termen al procesului CET Govora. În primă instanţă, fostul senator fusese condamnat tot la trei ani de detenţie, pentru trafic de influen...

Primarul Cătălin Rotundu anunță Târg de locuri de muncă la Dîngeni!

astăzi, 14:25
417

Luni, 25 iunie 2018, începând cu ora 10.00, Primăria comunei Dîngeni organizează Târgul locurilor de muncă. Evenimentul va avea loc la Căminul Cultural Dîngeni și ar...