Protest al poștașilor din Botoșani: S-au săturat de salariile mici și de condiții de muncă improprii! FOTO, VIDEO

Protest al poștașilor din Botoșani: S-au săturat de salariile mici și de condiții de muncă improprii! FOTO, VIDEO
Aproximativ 40 de salariați ai Poștei Române din Botoșani au pichetat, marți dimineață, sediul Oficiului Zonal Poștal, de la Gară, prin acest protest dorind să își facă cunoscute nemulțumirile vizavi de faptul că o serie de revendicări pe care le au de câteva luni bune nu au fost nici până acum soluționate de conducerea Companiei Naționale Poșta Română.

Salarii mici, condiții improprii de muncă și infrastructură la pământ, sunt principalele probleme din acest sector de activitate reclamate de salariați.

Angajații Poștei Botoșani au întrerupt activitatea, marți, pentru 30 de minute și spun că în funcție de deciziile care se vor lua la nivel central de către liderii sindicali se va decide dacă vor fi organizate noi forme de protest.



"Am întrerupt activitatea pentru o perioadă de 30 de minute datorită nemulțumirilor tuturor membrilor de sindicat referitor la conducerea Companiei. În luna mai am ieșit în stradă și am avut miting la București am avut o serie de revendicări și una singură a fost rezolvată, esre vorba de modificarea legii serviciilor poștale prin care s-a hotărât acordarea de înlocuitori pentru agenții poștali din mediul rural. Celelalte revendicări, creștere salarială solicitată în sumă fixă de 200 de lei sub nicio formă nu a fost agreată de către conducerea Companiei și de Ministerul Comunicațiilor", a declarat Constantin Ispir, lider de sindicat al angajaților Poștei din Botoșani. 

Un factor poștal din Botoșani, cu zece ani vechime, nu încasează lunar mai mult de 1.000 de lei salariu net. 



"Nu a fost mărirea salairală acceptată, s-au pierdut o serie de contracte pe seama conducătorilor Companiei, nouă ni se reproșează că nu facem venituri, dar cei  care trebuie să aducă contracte sunt managerii. Sunt condiții grele, nu există infrastructură", a spus Liviu Dimitriu.

Poștașii din Botoșani spun că se vor solidariza și cu ceilalți angajați din sistemul bugetar care cer condiții de muncă mai bune și creșterea salariilor. 
 



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
10

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...

Spectacolul „Legenda Cetății Neamțului” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani

astăzi, 19:08
19

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...

Tânăr dintr-o comuna din Botoșani, prins conducând sub influența cocainei!

astăzi, 18:07
179

În cursul zilei de luni, 22 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Sucevei un autoturism condus ...