PROTEST al grefierilor de la Judecătorie şi Tribunal! FOTO
BOTOSANI

PROTEST al grefierilor de la Judecătorie şi Tribunal! FOTO
Condiţii mai bune de muncă şi plata orelor suplimentare: acestea sunt câteva dintre revendicările grefierilor din Judecătoria Botoşani şi din Tribunalul Botoşani, care vineri dimineaţă s-au raliat protestelor declanşate de Federaţia Naţională Sindicală Projust.

"Vrem să rezolvăm în primul rând lipsa unei legislaţii şi a unei reglementări adaptate la realităţile din instanţe şi parchete, nu avem un statut nici până la ora actuală şi faptul că nu beneficiem de pensia de serviciu de 25 de ani, sunt tot atâtea motive de protest. Dat fiind faptul că marea majoritate dintre noi sunt colegi tineri şi pe lângă activitatea de la serviciu suntem mame, soţii, vrem aceste lucruri, în condiţiile care acum ştim când plecăm dimineaţa de acasă, dar nu ştim când ne întoarcem. În condiţiile unui volum de activitate enorm, lipsa de personal este o problemă foarte mare", a declarat Liliana Amariei, grefierul şef de la Judecătoria Botoşani.

Potrivit acesteia, grefierii sunt obligaţi să respecte consemnul la domiciliu pentru a se putea prezenta la Judecătorie, respectiv la Tribunal de fiecare dată când este nevoie, să lucreze peste program până la înregistrarea tuturor dosarelor şi până la finalizarea tuturor şedinţelor de judecată, or în condiţiile actuale este foarte greu să ducă la bun sfârşit îndatoririle care le sunt atribuite.

Proteste ale grefierilor sunt în toate judeţele, iar în Bucureşti, membrii Federaţiei Naţionale Projust pichetează Ministerul Justiţiei.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alertă alimentară: Un tip de file somon afumat, retras de la comercializare dintr-un supermarket

astăzi, 12:35
27

Societatea Negro 2000 SRL procedează joi la retragerea de la comercializare a produsului "File de somon afumat 140g", urmare evidenţierii prezenţei Listeria monocytogenes, a informat joi ...

Statul a decis: Cum poți obține concediu pe un an și bani lunar

astăzi, 11:53
319

Există anumite condiţii care trebuie îndeplinite. Salariaţii, dar şi persoanele care obţin venituri din activităţi independente ori agricole, pot beneficia de un concediu de un an de acom...

Racordarea la gaze, gratuitatea care costă. Cei care vor racord la gaz ar trebui să nu mai plătească extinderile de rețea!

astăzi, 10:59
284

În România, gratuitatea se plăteşte! Distribuitorii de gaze naturale au fost obligaţi prin noua lege a energiei să facă pe banii lor extinderile de rețea. În realitate în...