PROTEST al grefierilor de la Judecătorie şi Tribunal! FOTO
BOTOSANI

PROTEST al grefierilor de la Judecătorie şi Tribunal! FOTO
Condiţii mai bune de muncă şi plata orelor suplimentare: acestea sunt câteva dintre revendicările grefierilor din Judecătoria Botoşani şi din Tribunalul Botoşani, care vineri dimineaţă s-au raliat protestelor declanşate de Federaţia Naţională Sindicală Projust.

"Vrem să rezolvăm în primul rând lipsa unei legislaţii şi a unei reglementări adaptate la realităţile din instanţe şi parchete, nu avem un statut nici până la ora actuală şi faptul că nu beneficiem de pensia de serviciu de 25 de ani, sunt tot atâtea motive de protest. Dat fiind faptul că marea majoritate dintre noi sunt colegi tineri şi pe lângă activitatea de la serviciu suntem mame, soţii, vrem aceste lucruri, în condiţiile care acum ştim când plecăm dimineaţa de acasă, dar nu ştim când ne întoarcem. În condiţiile unui volum de activitate enorm, lipsa de personal este o problemă foarte mare", a declarat Liliana Amariei, grefierul şef de la Judecătoria Botoşani.

Potrivit acesteia, grefierii sunt obligaţi să respecte consemnul la domiciliu pentru a se putea prezenta la Judecătorie, respectiv la Tribunal de fiecare dată când este nevoie, să lucreze peste program până la înregistrarea tuturor dosarelor şi până la finalizarea tuturor şedinţelor de judecată, or în condiţiile actuale este foarte greu să ducă la bun sfârşit îndatoririle care le sunt atribuite.

Proteste ale grefierilor sunt în toate judeţele, iar în Bucureşti, membrii Federaţiei Naţionale Projust pichetează Ministerul Justiţiei.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Femeia pentru care doi poliţişti au oprit pe A1 să-i schimbe pneul spart: "Nu le ştiu numele, însă acum le cunosc sufletul"

Vineri, 23 Februarie 2018
1468

În urmă cu câteva zile, pe Facebook a făcut vâlvă o fotografie cu doi poliţişti care schimbau cauciucul de la maşina unei femei care rămăsese în pană pe A1.Maria C...

Dezbateri în Consiliul Judeţean pe marginea verificărilor metrologice ale apometrelor

Vineri, 23 Februarie 2018
413

Alesul judeţean a avut o interpelare şi a cerut lămuriri în cadrul şedinţei ordinare a CJ, ce a avut loc joi. "Procedura de verificare metrologică se face pe banii populaţiei. Eu nu cred ...

Fondurile Prima Casă au fost distribuite băncilor după noi reguli. Vezi cum se dau banii anul acesta

Vineri, 23 Februarie 2018
352

Plafonul de garanţii aprobat luna trecută de Ministerul Finanţelor Publice pentru acest an este cu 20% mai mic faţă de cel din 2017.La finalul anului trecut, Ministerul Finanţelor Publice a ...