Propunerea primarului Cătălin Flutur: Spațiile de la Liceul Elie Radu să fie folosite de elevii unui alt liceu

Propunerea primarului Cătălin Flutur: Spațiile de la Liceul Elie Radu să fie folosite de elevii unui alt liceu
Spațiile care în prezent nu sunt folosite la Liceul Tehnologic "Elie Radu" Botoşani, ca urmare a reducerii populației școlare, ar putea fi folosite de elevii unui alt liceu.

Propunerea a venit din partea primarului Cătălin Flutur, care susține că în acest mod s-ar acoperi și cheltuielile de la "Elie Radu", pentru care finanțarea acum este insuficientă. Edilul le-a spus consilierilor locali că în sălile de clasă nefolosite ar putea învăța elevi de la Liceul Pedagogic.

"Problema reală este că finanțarea de bază, cea conferită de Legea educației, nu acoperă, la numărul de elevi, sub nicio formă, cheltuielile de întreținere a acelor clădiri. Noi avem alocația complementară care vine de la Consiliul Local, dar respectă o proporție care este legată de finanțarea de bază. Nu cred că a învăța într-un internat sau într-o școală improprii la un moment i-a schimbat pe cei care optau să facă construcții. Odată cu scăderea numărului de elevi ar trebui să încercăm ca toate unitățile de învățământ să ajungă să funcționeze într-un singur schimb. De ce cei de la Pedagogic, care învață în două schimburi, nu s-ar duce în clasele respective cu acordul ISJ? Am dat acest exemplu pentru că sunt aproape unul de altul. Am putea să folosim o parte din finanțarea de bază de la cei de la Pedagogic pentru a acoperi o parte din cheltuielile de acolo", a spus primarul Cătălin Flutur.

Potrivit acestuia, după primele două etape ale repartizării computerizate, doar 24 de elevi au fost înscriși în clasa a IX-a la Liceul "Elie Radu".

Soarta acestui liceu va fi decisă în urma unor discuții ce vor avea loc între consilierii locali și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Botoşani. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Temperaturi caniculare și puține ploi în iulie și august!

astăzi, 13:04
125

Urmatoarele trei luni vor aduce un regim termic calduros, cu valori termice peste mediile climatologice lunare, in iulie si august, respectiv apropiate de norme in septembrie, dar si cu deficite impor...

Autocar tras pe dreapta: Ce au găsit polițiștii în bagajul unui botoșănean!

astăzi, 11:44
2426

În perioada 22 – 23.06.2018, polițiștii Secției de Poliție Rurală 3 Marginea, județul Suceava, au inițiat și desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor de co...

Accident la Răchiți, produs din cauza vitezei!

astăzi, 11:10
1825

Un accident de circulație s-a produs duminincă dimineață pe raza localității Răchiți. Martorii prezenți la fața locului spun că șoferul circula cu viteză și că, la un moment dat, conduc...