Propunerea primarului Cătălin Flutur: Spațiile de la Liceul Elie Radu să fie folosite de elevii unui alt liceu

Propunerea primarului Cătălin Flutur: Spațiile de la Liceul Elie Radu să fie folosite de elevii unui alt liceu
Spațiile care în prezent nu sunt folosite la Liceul Tehnologic "Elie Radu" Botoşani, ca urmare a reducerii populației școlare, ar putea fi folosite de elevii unui alt liceu.

Propunerea a venit din partea primarului Cătălin Flutur, care susține că în acest mod s-ar acoperi și cheltuielile de la "Elie Radu", pentru care finanțarea acum este insuficientă. Edilul le-a spus consilierilor locali că în sălile de clasă nefolosite ar putea învăța elevi de la Liceul Pedagogic.

"Problema reală este că finanțarea de bază, cea conferită de Legea educației, nu acoperă, la numărul de elevi, sub nicio formă, cheltuielile de întreținere a acelor clădiri. Noi avem alocația complementară care vine de la Consiliul Local, dar respectă o proporție care este legată de finanțarea de bază. Nu cred că a învăța într-un internat sau într-o școală improprii la un moment i-a schimbat pe cei care optau să facă construcții. Odată cu scăderea numărului de elevi ar trebui să încercăm ca toate unitățile de învățământ să ajungă să funcționeze într-un singur schimb. De ce cei de la Pedagogic, care învață în două schimburi, nu s-ar duce în clasele respective cu acordul ISJ? Am dat acest exemplu pentru că sunt aproape unul de altul. Am putea să folosim o parte din finanțarea de bază de la cei de la Pedagogic pentru a acoperi o parte din cheltuielile de acolo", a spus primarul Cătălin Flutur.

Potrivit acestuia, după primele două etape ale repartizării computerizate, doar 24 de elevi au fost înscriși în clasa a IX-a la Liceul "Elie Radu".

Soarta acestui liceu va fi decisă în urma unor discuții ce vor avea loc între consilierii locali și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Botoşani. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tragedie la Dorohoi! Un bărbat a decedat după ce a căzut în râul Jijia - FOTO

Luni, 19 Februarie 2018
301

Incidentul s-a petrecut luni, în jurul orei 20.25, când Gheorghe C., un cetățean care lucra într-o curte din apropiere a sesizat faptul că a dispărut brusc lumina care trave...

Viitorul- FC Botoşani 2-1

Luni, 19 Februarie 2018
462

Elevii lui Costel Enache au început bine meciul şi în minutul 10 au beneficiat de un penalty pe care Roman l-a transformat. Gazdele au egalat prin Hagi, în minutul 34 şi au preluat...

Locuri de muncă vacante în Botoșani: O firmă acordă un salariu de peste 4.000 de lei pentru un post cu studii medii!

Luni, 19 Februarie 2018
1221

Mai puțin de 600 de locuri de muncă vacante în acest început de săptămână, anunțate prin Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani. Sunt din nou...