Propunerea primarului Cătălin Flutur: Spațiile de la Liceul Elie Radu să fie folosite de elevii unui alt liceu

Propunerea primarului Cătălin Flutur: Spațiile de la Liceul Elie Radu să fie folosite de elevii unui alt liceu
Spațiile care în prezent nu sunt folosite la Liceul Tehnologic "Elie Radu" Botoşani, ca urmare a reducerii populației școlare, ar putea fi folosite de elevii unui alt liceu.

Propunerea a venit din partea primarului Cătălin Flutur, care susține că în acest mod s-ar acoperi și cheltuielile de la "Elie Radu", pentru care finanțarea acum este insuficientă. Edilul le-a spus consilierilor locali că în sălile de clasă nefolosite ar putea învăța elevi de la Liceul Pedagogic.

"Problema reală este că finanțarea de bază, cea conferită de Legea educației, nu acoperă, la numărul de elevi, sub nicio formă, cheltuielile de întreținere a acelor clădiri. Noi avem alocația complementară care vine de la Consiliul Local, dar respectă o proporție care este legată de finanțarea de bază. Nu cred că a învăța într-un internat sau într-o școală improprii la un moment i-a schimbat pe cei care optau să facă construcții. Odată cu scăderea numărului de elevi ar trebui să încercăm ca toate unitățile de învățământ să ajungă să funcționeze într-un singur schimb. De ce cei de la Pedagogic, care învață în două schimburi, nu s-ar duce în clasele respective cu acordul ISJ? Am dat acest exemplu pentru că sunt aproape unul de altul. Am putea să folosim o parte din finanțarea de bază de la cei de la Pedagogic pentru a acoperi o parte din cheltuielile de acolo", a spus primarul Cătălin Flutur.

Potrivit acestuia, după primele două etape ale repartizării computerizate, doar 24 de elevi au fost înscriși în clasa a IX-a la Liceul "Elie Radu".

Soarta acestui liceu va fi decisă în urma unor discuții ce vor avea loc între consilierii locali și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Botoşani. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Când te doare capul și amorțește mâna stângă! VIDEO

astăzi, 09:20
591

Un tip merge la doctor:- Doctore, de la o vreme ma doare capul, imi trece un fior prin sira spinarii si-mi amorteste mana dreapta!- Bai baiete, e grav. Ai boala aia japoneza, tzeritzitzutzuka&hell...

La multi ani, DUMITRU NECŞANU!

astăzi, 08:12
243

Născut pe 17 octombrie 1948, Dumitru Necșanu mai întâi a trăit în poezie, apoi a adunat între paginile cărții poemele pe care le-a purtat prin lume. Și lumea lui Dumitru ...

Elevi botoşăneni descoperiţi cu păduchi!

astăzi, 07:44
1609

Triajul epidemiologic efectuat la începutul acestui an şcolar în unităţile de învăţământ din judeţul Botoşani a scos la iveală faptul că, în anul 2017, în...