Proiect online romanesc de recrutare care plateste candidatii chemati la interviu

Proiect online romanesc de recrutare care plateste candidatii chemati la interviu
Compania clujeana Global Side a lansat joboscope.ro, o platforma de recrutare online care intermediaza interviuri de angajare in special pentru candidati care vizeaza pozitii de management.

Site-ul ii plateste pe candidatii care sunt chemati de angajatori la interviuri, indiferent daca sunt angajati sau nu.

Candidatii nu au optiunea de a aplica pentru un anumit job, ei urmand sa fie selectati de catre companii pentru interviu, in baza unei scurte descrieri referitoare la experienta acumulata si domeniile de activitate.

Candidatii care raspund solicitarii de a merge la interviu sunt platiti de catre compania respectiva, prin intermediul joboscope.ro, indiferent daca accepta sau nu job-ul.

"In Vest functioneaza demult aceasta idee si asa este corect, pentru ca omul isi pierde timpul pentru a veni la interviu si are nevoie de motivatie", a declarat pentru DailyBusiness.ro Delia Borz, referent marketing Joboscope.ro.

Care este mecanismul de plata? Conform Joboscope.ro, la un numar de 10 candidati chemati la interviu, compania angajatoare plateste circa 1.000 lei. Joboscope.ro retine un comision de pana la 10%, restul virandu-l in contul candidatilor care s-au prezentat la interviu.

Companiile isi pot primi banii inapoi in cazul in care candidatii nu se prezinta la interviuri sau au mintit in profilul personal afisat pe site.

In prezent, in baza de date a platformei exista 4.000 de CV-uri, conform companiei.

Investitia pentru acest proiect a depasit 11.000 de euro, potrivit reprezentantului companiei, care a precizat ca suma va fi recuperata, cel mai probabil, in 6-8 luni.

Actionarii Global Side, aceeasi companie care a dezvoltat si proiectul Oferte Last Minute, sunt Vladea Ioan Dan (35 de ani) si Dradiciu Nicoleta Elena (39 de ani), potrivit Registrului Comertului.

Sursa: www.dailybusiness.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
480

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
64

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
81

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...