Proiect European pentru viitorii agenti de paza si ordine

Proiect European pentru viitorii agenti de paza si ordine
Vineri seara, la Botosani a fost lansat proiectul "Masuri active integrate pentru somerii din Regiunea Nord-Est in vederea cresterii ratei de ocupare prin calificare in meseria de agent de paza si ordine".

Obiectivul general al proiectului il reprezinta facilitarea accesului pe piata muncii prin imbunatatirea competentelor profesionale ale somerilor si persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca din Botosani. De asemenea, vizeaza dezvoltarea competentelor persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca din judet, in concordanta cu nevoile de pe piata muncii prin cursuri de calificare in meseria de agent de paza si ordine.



Oferind solutii concrete si accesibile, proiectul ajuta la combaterea dificultatilor de integrare pe piata muncii. In primul rand, prin efectuarea unor module de formare care se finalizeaza cu un certificat recunoscut la nivel national. Cursurile de calificare se organizeaza incepand cu luna februarie 2011 pentru 112 beneficiari impartiti in patru serii.

La finalul proiectului, 112 absolventi ai cursului vor primi certificate de calificare nivel II, recunoscute la nivel national de catre Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, dar si de Inspectoratul General de Politie. In plus, pe piata muncii vor fi plasati cel putin 10% (15 persoane) din totalul persoanelor care vor beneficia de formare profesionala. Din cei 112 cursanti, 52 vor fi femei.



Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, iar beneficiarul este societatea comerciala Silpop Training Center.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anunț important de la Tribunalul Botoșani pentru candidații la CJ!

astăzi, 10:51
4

Tribunalul Botoșani înștiințează candidații care și-au anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, dar și pentru consilieri...

Poeți în dialog la Memorialul Ipotești: Paul Aretzu – Dumitru Augustin Doman

astăzi, 10:36
10

Pentru lecturi și discuții, sunt invitați poeții Paul Aretzu și Dumitru Augustin Doman. Evenimentul va avea loc marți, 23 aprilie 2024, începând cu ora 10.00, la Colegiul Național &...

Au început înscrierile pentru admiterea în școlile care pregătesc polițiștii din penitenciare! (foto)

astăzi, 10:17
61

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) anunță că au început înscrierile pentru admiterea în unitățile de învățământ care pregătesc personalul din sis...