Proiect educativ al elevilor botosaneni, premiat la Targu Mures!

Proiect educativ al elevilor botosaneni, premiat la Targu Mures!
Şcoala 13 din Botosani a obţinut premiul al doilea la secţiunea Gimnaziu a Concursului naţional de proiecte Nonviolenţa în mediul şcolar.

Competiţia s-a desfăşurat la Târgu Mureş, în perioada 15-18 mai.

Proiectul educativ cu care s-a impus şcoala botoşăneană se numeşte Spune NU violenţei! şi a fost implementat timp de trei luni, în perioada martie-mai a acestui an.

Deşi violenţa nu este un element îngrijorător la nivelul unităţii şcolare, la realizarea proiectului s-a pornit de la ideea că un fapt bine înţeles, chiar negativ, conduce la îndepărtarea situaţiilor grave, nedorite.

Beneficiari ai activităţilor au fost atât elevii, cât şi profesorii, care au identificat împreună căi de a rezolva conflictele inerente în mod paşnic, adoptând comunicarea ca alternativă la agresiune.

Echipa de proiect a fost formată din patru elevi ai şcolii, sub coordonarea profesorului Livia Costea, a consilierului educativ Cătălina Apopei Guraliuc şi a directorului adjunct Doina Vasilică.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
257

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...

Rugăciune pentru cei bolnavi într-o parohie din Botoșani. ”Vă rog și pe dumneavoastră să pomeniți aceste nume” (Foto)

astăzi, 15:14
287

Credincioșii s-au rugat joi seara alături de preoți pentru cei bolnavi și neputincioși. Oameni care au mare nevoie de rugăciunea semenilor.Joi seara, 18 aprilie, cinci preoți au slujit Tain...

Luptătorii greco-romani de la LPS Botoșani, lideri incontestabili la nivel național! (foto)

astăzi, 14:49
102

În perioada 12 – 14 aprilie 2024, sportivii din cadrul secției de lupte a Liceului cu Program Sportiv (LPS) din Botoșani au participat la Finala Cupei României pentru categoria de ...