Programul final de guvernare a "uitat" de alocatii marite si taxa redusa pentru alimente

Programul final de guvernare a "uitat" de alocatii marite si taxa redusa pentru alimente

   ziare.com

Programul de guvernare aprobat ieri de liderii PSD si PD-L nu este cu mult diferit fata de varianta initiala, prezentata la inceputul saptamanii.

Masurile care au disparut sunt cele sociale, propuse mai mult de alianta PSD+PC. Mai mult, se pare ca deputatii nu primisera sambata forma finala a documentului, Adriean Videanu, audiat pentru functia de ministru al Economiei, afirmand ca el a fost depus la secretariatul birourilor permanente inca de vineri seara.

Documentul a mai fost ajustat fata de cel initial, iar din el lipsesc TVA-ul redus pentru alimente, dublarea alocatiilor pentru copii in 2009 sau impozitul de 25 la suta pentru produsele de lux.

In document se vorbeste despre eventuale cresteri de impozite pentru bogati, despre o eventuala reducere a TVA pentru alimente, dar nimic concret, fata de programul initial de guvernare in care se scria negru pe alb despre TVA-ul de 5% pentru alimente si impozitul de 25 de procente pentru produsele de lux.

In schimb, romanii ar putea plati doua noi taxe: impozit cu 16% pentru castigurile din tranzactiile imobiliare si TVA de 19 procente la tranzactiile imobiliare in scopuri comerciale.

Din cauza lipsei banilor, pe fondul crizei economice, democrat-liberalii si social-democratii vor taia la sange din cheltuielile publice, comenteaza Realitatea TV.

Atat de mult incat deficitul bugetar sa ajunga la 1,7 la suta din PIB, de la aproximativ 4 la suta, in acest an. Functionarii publici vor functiona astfel cu bugete de austeritate.

Cheltuielile de personal vor fi reduse cu pana la 20 la suta. Adica se vor bloca posturile vacante si vor fi taiate la sange deplasarile, primele, sporurile si stimulentele. In plus, in 2009 va fi interzisa achizitia de bunuri si servicii care nu sunt vitale pentru functionarea institutiilor publice.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
5

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
135

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
46

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...