Program pentru obezi si femeile cu probleme de fertilitate

Program pentru obezi si femeile cu probleme de fertilitate
Persoanele afectate de obezitate, dar si femeile care au probleme de fertilitate, vor beneficia de ajutoare din partea statului, constand in tratamente mai ieftine.

In Botosani, in evidentele medicilor de famile figureaza peste 2.200 de persoane afectate de obezitate, dintre care peste 250 de copii cu varsta pana la 14 ani.

Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate au prevazut compensarea cu 50 la suta a unor tratamente pentru aceste afectiuni.

Cei diagnosticati cu obezitate sunt asteptati sa isi depuna dosarele la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.

"Pacientii supraponderali vor primi, timp de trei luni, unul dintre cele trei medicamente care sa ii ajute sa slabeasca. Acest tratament va fi completat cu o dieta sanatoasa si cu exercitii fizice. Bolnavii vor fi evaluati de medicul endocrinolog dupa cele trei luni de tratament. Daca medicatia nu a dat rezultate, medicul decide daca tratamentul trebuie prelungit sau nu", a declarat Lidia Onofrei, purtator de cuvant al ASP.

Pentru ca o persoana obeza sa beneficieze de acest program este necesar ca indicele de masa corporala, adica raportul intre inaltimea persoanei si greutatea ei, sa fie peste 35.

Au prioritate persoanele care, pe langa obezitate, sufera de diabet sau boli de inima. Totodata, pacientul trebuie sa spuna daca a urmat, pe o perioada de un an, o dieta care sa nu fi avut niciun efect.

Dosarul medical intocmit de endocrinolog sau diabetolog trebuie avizat de comisia de specialitate. Tratamentul aprobat de comisie poate dura un an, dar trimestrial trebuie facuta evaluarea sanatatii.

Pentru cazurile de infertilitate, pacientele trebuie sa aiba intre 18 si 45 ani. Pacientele mai semneaza un angajament prin care se obliga sa anunte medicul daca raman insarcinate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
335

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
184

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
132

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...