PROGNOZA METEO pentru intervalul 1-14 august!

PROGNOZA METEO pentru intervalul 1-14 august!
La începutul intervalului, în Moldova, vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza pe arii extinse în zonele de câmpie și de podiș.

Valorile termice diurne vor urca spre o medie regională de 35 de grade, iar cele nocturne vor fi de 19...20 de grade. În următoarele două zile vremea se va răcori, astfel că până miercuri temperaturile vor reveni la valori normale pentru această dată, media pe întreaga regiune a maximelor se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar a minimelor va fi de 16 grade.

O nouă încălzire a vremii, cu 5...6 grade la temperaturile diurne și cu 3...4 grade la cele nocturne, se va produce până la finalul primei săptămâni. În cea de a doua săpămână, regimul termic nu va avea variații importante, dar se va situa peste cel normal pentru prima decadă a lunii august, cu o medie a maximelor de 31...32 de grade și a minimelor de 17...19 grade.

Gradul de instabilitate atmosferică va fi mai mare pe data de 2 august, când vor cădea averse mai frecvente şi izolat vor fi cantităţi de apă mai importante.

În a doua jumătate a primei săptămâni de prognoză și pe parcursul celei de a doua, regimul pluviometric va fi deficitar, deoarece ploi de scurtă durată, în general slabe cantitativ, se vor semnala doar izolat. 

Vezi AICI prognoza pentru toate regiunile!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
725

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
238

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
194

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...