Prognoza meteo pe următoarele 3 zile

Prognoza meteo pe următoarele 3 zile
Astăzi vremea se răcoreşte în continuare, şi, deşi temperaturile se menţin încă peste mediile climatologice, scăpăm de caniculă. Ziua debutează cu soare, dar în partea a doua a zilei norii acoperă regiunile extracarpatice, dar şi zona montană unde local apar ploile cu tunete, fulgere, vânt mai turbulent şi izolat grindină. În celelalte regiuni fenomenele asociate instabilităţii atmosferice apar doar pe arii restrânse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 si 34.

La munte vreme răcoroasă şi capricioasă, cu nori groşi, ploi cu tunete si fulgere, trecător rafale de vânt şi izolat grindină, in special in Carpatii Meridionali si in cei Orientali. Maximele se opresc la 19-20 la Semenic si Sinaia, 21-22 la Paltinis si Stana de Vale si 23 la Predeal.

La mare vremea rămâne caldă, cerul mai mult senin, dar vântul va fi din când în când mai intens. La amiază temperaturile vor fi cuprinse între 29 şi 32 de grade, iar apa mării va avea în jur de 26 de grade.

În Moldova, şanse de ploaie sunt doar prin nordul regiunii. Maximele zilei cresc de la nord spre sud: 25-26 de grade la Suceava şi Piatra Neamţ şi 33-34 la Focşani şi Galaţi.


Vineri răcirea vremii continuă. Cerul va fi variabil în vestul şi centrul ţării, în timp ce în regiunile extracarpatice şi în zona montană norii vor fi mai mulţi şi vor fi destul de frecvente aversele si descărcările electrice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 de grade in nordul Moldovei, la Suceava şi 31 de grade în sud, la Drobeta Turnu Severin, Giurgiu si Călăraşi, valori normale pentru acestă perioadă.

Sâmbătă vreme asemănătoare, chiar mai răcoroasă. Mai mult soare doar in regiunile intracarpatice, in timp ce în sudul şi în estul ţării, dar şi la munte după amiază şi seara işi fac apariţia ploile de vară, cu tunete si fulgere. Regimul termic va fi apropiat de cel obişnuit, cu maximele între 21 de grade la Suceava şi 30 de grade în Lunca Dunării, la Călăraşi.


realitatea.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
21

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...

Patru ani de închisoare după ce a tâlhărit o studentă în centrul Sucevei, bărbatul a fost prins în Botoșani!

astăzi, 11:08
36

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Republica Moldova, aflat în arest preventiv din luna ianuarie a acestui an pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, un f...

Anunț important de la Tribunalul Botoșani pentru candidații la CJ!

astăzi, 10:51
88

Tribunalul Botoșani înștiințează candidații care și-au anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, dar și pentru consilieri...