Prognoza meteo: Încă trei zile de iarnă atipică

In zilele urmatoare, vremea se va raci usor si este posibil sa avem parte si de precipitatii, in unele zone din tara. Totusi, temperaturile raman mult peste media normala pentru aceasta perioada.

Prognoza meteo: Încă trei zile de iarnă atipică

Astfel, duminica va ramane nefiresc de cald, cu temperaturi care pot ajunge pana la 16 grade celsius. Chiar daca la inceputul zilei va fi ceata, in multe regiuni, peste zi vom avea parte de cer senin, nori putini si sansele de ploaie sunt aproape inexistente.

Cele mai ridicate temperaturi se vor inregistra in zonele de deal din vestul si sudul tarii. Cerul va fi senin in cea mai mare parte a tarii. Conditii slabe de ploaie si vant moderat sunt doar in nordul extrem.

Si in Capitala, vremea ramane foarte calda pentru aceasta perioada, cu maxime de 13-14 grade, in timp ce in cursul noptii, minimele nu coboara sub 0 grade celsius. Dimineata va fi ceata, mai redusa ca intensitate decat in zilele trecute, insa, dupa aceea, cerul va fi senin si soarele isi va face simtita prezenta intreaga zi.

Luni, temperaturile vor continua sa scada, cerul va fi mai mult innorat, insa sansele de ploaie sunt slabe. Dimineata vom avea parte din nou de ceata si temperaturile vor ramane mult peste media perioadei, cu maxime de pana la 15 grade celsius.

Scaderea temperaturilor se va simti mai mult in zonele de est si sud, in timp ce in vestul tarii maximele vor ajunge pana la 15 grade celsius. Cele mai mici temperaturi vor fi inregistrate in nordul Moldovei, unde maximele nu vor trece de 4 grade celsius.

Ploile, slabe cantitativ, isi vor face simtita prezenta mai mult in est si nordul extrem, in timp ce vantul va sufla slab, cu unele intensificari, mai ales in zona de sud-est a tarii.

Si marti temperaturile continua sa scada, mai ales in sud si est, dar se mentin mai ridicate fata de cele normale pentru aceasta perioada, cu maxime de pana la 12 grade celsius.

Ploaia va aparea mai ales in regiunile extracarpatice, iar in zonele montane si posibil in Moldova, vor fi lapovita sau fulguieli. In zonele joase, ceata va fi prezenta dimineata si noaptea. Temperaturile vor continua sa scada in sud si est, in timp ce cel mai cald va fi in zonele de vest ale tarii, unde maximele vor ajuge pana la 12 grade.

Sursa: Ziare.com

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean prins la Botoșani cu un transport de material lemnos neînregistrat corect!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
63

Marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărb...

ITM le-a pus gând rău angajatorilor din panificație: Sute de mii de lei amendă pentru nerespectarea normelor de siguranță a muncii!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
116

În perioada 09 -12.04.2024, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, a avut loc Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile lega...

Bărbat de 62 de ani din Dorohoi a produs un accident după ce s-a urcat băut la volan!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
141

În cursul zilei de marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Dorohoi s-a produs un acc...