Profesorii au acum salarii mari, dar nimeni nu are bani pentru ei

Profesorii au acum salarii mari, dar nimeni nu are bani pentru ei

 Bucuria dascalilor este incerta  

Bucuria dascalilor de a li se fi marit salariul cu 50% pare sa nu fie una de durata!

Chiar daca, zilele trecute, Curtea Constitutionala a dat verdict favorabil legii privind majorarea salariilor, Guvernul nu poate sustine financiar aceasta masura.

Noi nu avem bani nici macar sa ne platim angajatii, sustine vicepresedintele Consiliului Judetean, Florin Turcanu.

Asta in timp ce premierul Romaniei a anuntat astazi ca, in contextul crizei economice mondiale, o astfel de majorare va arunca economia romaneasca in aer.

Peste 4500 de cadre didactice din judetul Botosani asteapta ca in luna ianuarie a anului viitor sa primeasca o leafa cu 50% mai mare.

Florin Turcanu, vicepresedinte CJ: La momentul actual, Consiliul Judetean nu are nici un fond de rulment, nici de primit de la Guvernul Romaniei bani pentru a suporta macar salariile pe care suntem obligati sa le acordam. Nu mai putem lua in discutie o marire de salariu.

Dascalii insa o tin pe a lor: Curtea Constitutionala le-a dat castig de cauza si asteapta ca legea sa fie si aplicata.

Salariul mediu al unui dascal este de 1500 de lei, asta ar insemna ca bugetul Consiliului Judetean ar trebui alimentat cu cel putin 10.125.000 de lei in fiecare luna, numai pentru plata salariilor profesorilor.

Subiectul va fi prezentat pe larg la Stirile TELE M, de la ora 18.00.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
131

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
231

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
357

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...