Profesor botoşănean: "Trebuie să fie o analiză riguroasă a dosarelor pentru gradaţii de merit"

Profesor botoşănean: "Trebuie să fie o analiză riguroasă a dosarelor pentru gradaţii de merit"
Consiliile consultative au început evaluarea pe fiecare disciplină a dosarelor depuse de cadrele didactice care doresc să obţină în acest an gradaţie de merit, etapă care se desfăşoară până pe 22 aprilie. În perioada 25 aprilie-13 mai, dosarele vor fi verificate şi de către comisia de evaluare constituită la nivelul judeţului Botoşani.

Pentru cele 146 de gradații pentru personalul didactic au fost depuse 246 de dosare, în timp ce pentru cele 39 de gradații ce vor fi acordate personalului didactic auxiliar au fost depuse 58 de dosare.
 
Iuliana Nacu, preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Botoşani, susţine că numărul gradaţiilor ce vor fi acordate în acest an este mult mai mic faţă de anii anteriori, motiv pentru care şi analiza dosarelor trebuie să fie una riguroasă.
 
“Sigur vor fi mulţi care nu vor obţine gradaţia. Sper că va fi o analiză riguroasă pentru că în mod normal atunci când locurile sunt puţine trebuie să fie o analiză riguroasă", a spus Iuliana Nacu.

Lista cu punctajele în urma evaluării va fi aprobată în perioada 16-17 mai 2016. Gradația de merit se acordă pentru o perioadă de 5 ani și reprezintă 25% din salariul de încadrare.

 

Spune-ne opinia ta